eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Sărbătoarea Triumfului Ortodoxiei este marcată în prima duminică din Postul Mare

În prima duminică din Postul Mare, Biserica Ortodoxă marchează sărbătoarea Triumfului Ortodoxiei, stabilită în amintirea venerării icoanelor de către cel de-al șaptelea Sobor Ecumenic.

Posted on 16 March 2019
continuare
7-8 martie 2019: Conferință privind creativitatea și rugăciunea în Ortodoxia Rusă din secolul al XX-lea

„Lumină veșnică. Creativitate și rugăciune în Ortodoxia Rusă din secolul al XX-lea” este titlul conferinței organizate de Universitatea Oxford în perioada 7-8 martie 2019.

Posted on 2 March 2019
continuare
22 februarie 2019: prezentarea filmului „Un mileniu pe Sfântul Munte”

La 22 februarie, ora 19.00, în Centrul Cultural și Spiritual Ortodox Rus din Paris va avea loc o seară spirituală și educațională cu tema „A face cunoștință cu Ortodoxia: o mie de ani pe Muntele Athos”.

Posted on 13 February 2019
continuare
Hramul Bisericii Sfiniților Trei Ierarhi din Paris

Marti, 12 februarie 2019, în ziua pomenirii sfinților trei ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur, Mitropolitul Ioan de Corsun și Europa de Vest a condus Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Sfinților Trei Ierarhi din Paris.

Posted on 13 February 2019
continuare
Părintele François Brune a trecut la Domnul

Părintele François Brune, născut la 18 august 1931, a trecut la Domnul în ziua de miercuri, 16 ianuarie 2019. Hirotonit preot în Biserica Catolică, el a devenit la sfârșitul vieții sale, în duminica din ajunul Sfintelor sărbători de Paști 2018, preot ortodox.

Posted on 23 January 2019
continuare
20 ianuarie: Pelerinaj la Biserica Sf. Dionisie Areopaghitul și a Sf. Ioan Botezătorul de la Saintines

Duminică, 20 iqnuqrie 2019 va avea loc un pelerinaj laBiserica Sf. Dionisie Areopaghitul și a Sf. Ioan Botezătorul de la Saintines (Saintines, dept. de l’Оise).

Posted on 15 January 2019
continuare
Sărbătoarea Botezul Domnului nostru Iisus Hristos este botezul nostru al tuturor

Sărbătoare Bobotezei poate fi plasată pe al treilea loc între sărbatorile cele mare creştine de peste an, măcar că în secolul IV ea încă se sărbătoarea odată cu Naștea Domnului.

Posted on 14 January 2019
continuare
9-12 ianuarie 2019: Conferința teologică internațională „Unitate pan-ortodoxă și sinodalitate” la Iași

În perioada 9-12 ianuarie 2019, va avea loc la Iași Conferința teologică internațională „Unitate pan-ortodoxă și sinodalitate”, organizată de Asociația Teologică Ortodoxă Internațională (IOTA).

Posted on 9 January 2019
continuare
Programul slujbelor de sărbătoare pentru luna ianuarie la Biserica Sfîntului Serafim de Sarov din Montgeron

Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos: 6 ianuarie, duminică, ora 22.00 – Începutul slujbei Nașterii Domnului : Pavecernița, Utrenia, după care va urma citirea Cesurilor și Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

Posted on 5 January 2019
continuare
Episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest a primit titlul de Mitropolit, iar episcopul Nestor de Madrid si Lisabona titlul de arhiepiscop

La 3 ianuarie 2019, Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală a Adormirii Maicii Domnului de la Kremlin din Moscova.

Posted on 5 January 2019
continuare
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să creeze Exarhat Patriarhal în Europa de Vest

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, reuniți în data de 28 decembrie 2018 la reședința patriarhală și sinodală a Mănăstirii Sf. Daniel din Moscova, a discutat despre poziția Bisericii în țările din Europa de Vest.

Posted on 30 December 2018
continuare
Programul slujbelor de Nașterea Domnului la Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris

Iubiți părinți, frați și surori, vă prezentăm programul slujbelor cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului la Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris, în Biserica cuviosului Paisie de la Neamț: 7 rue du Bouquet de Longchamp, 75016, Paris.

Posted on 26 December 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului