eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

iertare
Predica în duminica iertării

Iubiți părinți, frați și surori, suntem astăzi în Duminica iertării sau în Duminica izgonirii lui Adam din Rai. Să medităm la aceste denumiri care sunt atribuite duminicii dinaintea Postului Mare și asupra simbolismului ei.

Posted on 20 February 2018
continuare
1_BeCdfkbP9DGdqQhRUV2Wxg
Predică în Duminica Înfricoașătoarei Judecăți

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Iubiți părinți, frați și surori, duminica de astăzi se numește Duminica Înfricoșătoarei Judecăți și este amintită cea de a Doua Venire a lui Hristos.

Posted on 14 February 2018
continuare
sobor_muchen.160x100c
Predică la Duminica Fiului Risipitor

Iubiți Părinți, frați și surori, Binecuvântarea Domnului să vă însoțească în aceasta zi de duminică – duminică, în care Biserica ne amintește de iubirea lui Dumnezeu – Tatăl pentru fiul Său rătăcit și risipitor, zi în care marcăm sărbătoarea Sfântului Apostol Timotei și Soborul Sfinților Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii Ruse.

Posted on 7 February 2018
continuare
ParisAthos1
Serghei Șumilo: „Athosul și Rusia: legături milenare”

Sfântul Munte Athos și patrimoniul său duhovnicesc secular ocupă un loc special în istorie. Compoziția din toate neamurile a locuitorilor Muntelui Athos, ne indică în mod clar semnificația universală a muntelui Athos.

Posted on 4 February 2018
continuare
68417_taierea
Predica din duminica Tăierii Împrejur a Domnului

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Iubiți frați și surori, am ascultat azi trei pericope evanghelice și avem mai multe teme propuse de Sfânta Biserica pentru a le aborda și a le înțelege.

Posted on 16 January 2018
continuare
1detail20180107-VAR_3563-obr
PASTORALĂ LA NAȘTEREA DOMNULUI a Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril

Pastorală la Nașterea Domnului a Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril adresată arhipăstorilor, păstorilor, monahilor, monahiilor și tuturor copiilor credincioși ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Posted on 9 January 2018
continuare
Mitr_Vladimir
Pastorală la Naşterea Domnului a ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove

„Poporul ce stătea în întuneric a văzut lumină mare, și celor ce ședeau în latura și în umbra morții lumină le-a răsărit” (Isaia 9, 1-2; Matei 4, 16)

Posted on 9 January 2018
continuare
Nestor
Pastorala episcopului Nestor de Corsun la Nașterea Domnului

Iubiți părinți, frați și surori întru Hristos! Din toată inima aș vrea să vă adresez cele mai bune urări cu ocazia marii sărbători a Nașterii Domnului nostru Hristos.

Posted on 7 January 2018
continuare
?????????????????????????????????????????????????????????
Predica în duminica Sfinților Părinți ai Mântuitorului

Iubiți Părinți, frați și surori, am auzit azi că s-a citit din minunat Epistolă a Sfântului Apostol Pavel către Evrei și din Evanghelia care ne-a relatat numele tuturor strămoșilor Mântuitorului. Apare întrebarea : de ce sunt prezentate acestea persoane atât de numeroase din genealogia lui Hristos?

Posted on 3 January 2018
continuare
icon-of-christ-the-true-vine (1)
Predica în duminica Sfinților Strămoși ai Mântuitorului Hristos

Iubiți frați și surori, prin citirea lecturilor scripturistice din Duminica de astăzi, precum și prin pomenirea Sfinților Strămoși ai Mântuitorului, și a celor trei tineri din Babilon, Biserica ne pregătește pentru sărbătoarea Nașterii Fiului lui Dumnezeu.

Posted on 26 December 2017
continuare
duminica_a_xxix-a_dupa_rusalii_-_vindecarea_celor_10_leprosi_1
Predică din duminică a 29-a după Cincizecime

Iubiți frați și surori, în citirea Evangheliei zilei de astăzi am auzit despre milostivirea lui Dumnezeu față de zece leproși și despre recunoștința adusă Mântuitorului Hristos numai de către unul din cei vindecați (Lc. 17:12-19).

Posted on 19 December 2017
continuare
garbova
Predică din duminică a 27 după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului și al Sfântului Duh. În duminica aceasta am auzit îndemnul Apostolului Pavel la lupta duhovnicească și minunea vindecării femeii gârbove de 18 ani, descrisă de către Evanghelistul Luca (Lc. 13: 10-16).

Posted on 15 December 2017
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului