eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Predica din duminica a 24-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, ca de obicei doresc să atragem atenția la Apostolul zilei de astăzi. Acesta începe cu cuvintele „Căci El (Hristos) este pacea noastră, El care a făcut din cele două – una, surpând peretele din mijloc al despărţiturii.

Posted on 12 November 2018
continuare
Predica din duminica a XXII după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, în ziua de astăzi facem pomenirea sfintei cuvioasei Maicii noastre Parascheva. Îi aducem cinste și mulțumire pentru binefacerile ce s-au adus țării noastre și fiecăruia dintre noi în parte. În Evanghelia citită am auzit pilda Semănătorului.

Posted on 31 October 2018
continuare
Predica din duminica a 21-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori am cântat acum „Veșnica pomenire” robului lui Dumnezeu nou adormit arhimandritului Varsanufie. Mulți din noi îl cunoaștem încă din timpul când am slujit la biserica Sfintei Treimi din Vanves. El a fost duhovnic la mănăstirile de maici din eparhia Corsunului și a slujit la schitul Sfântului Duh din Mesnil-Saint-Denis.

Posted on 24 October 2018
continuare
Predica la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului

Iubiți părinți, frați și surori, pe toți vă felicit în această duminică, în care se sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului, pomenirea tuturor Sfinților celor ce în pământul Moldovei s-au nevoit și a sfântului Roman Melodul, care este ocrotitorul ceresc al cântăreților.

Posted on 17 October 2018
continuare
Predica din duminică a XIX-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, în Evanghelia de astăzi am auzit despre pescuirea minunată de la lacul Ghenizaret a Apostolilor Petru, Iacov și Ioan, iar Apostolul zilei a fost consacrat descoperirilor duhovnicești și slăbăciunii firii omenești.

Posted on 10 October 2018
continuare
Predica din duminica după sărbătoarea Înălțării Cinstitei Cruci

„Căci, eu, prin Lege, am murit faţă de Lege, ca să trăiesc lui Dumnezeu. M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru”

Posted on 3 October 2018
continuare
„Discernămantul și viața creștină” a fost tema discuțiilor din acest an la Simpozionul de spiritualitate ortodoxă, desfășurat la Bose, Italia

Anul acesta, frații și surorile Mănăstirii Schimbări la Față a Domnului nostru Iisus Hristos din Bose, deja a 26-a oară, au organizat simpozionul ecumenic internațional de spiritualitate ortodoxă și au fost gazda numeroșilor teologi, laici, clerici veniți din diferite colțuri ale lumii.

Posted on 28 September 2018
continuare
Predica din duminica a XVII-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, duminica aceasta este după prăznuirea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului și înaintea prăznuirea Înălțării Cistitei și de Viață făcătoarei Cruci.

Posted on 26 September 2018
continuare
Predica în duminica a XVI-a după Cincizecime

Iubiți Părinți, frați și surori, pe parcursul duminicilor trecute, precum și în duminica aceasta, auzim la Liturghie citire din Epistola către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel. În aceste epistole accentul principal se pune pe misiunea apostolică și pe locul apostolilor în Biserica lui Hristos.

Posted on 18 September 2018
continuare
Predica de sâmbătă la Biserica Sf. Nicolae și Alexie din Ugine (Franța)

Dragi Părinți, frați și surori, iată-ne din nou la biserica Sfântul Nicolae și a Sfântului Alexie. Este o mare bucurie să slujim în acest loc pentru a sărbători pomenirea Sfântului Alexie de Ugina.

Posted on 17 September 2018
continuare
Predică în ziua Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Dragi părinți, frați și surori, astăzi ne amintim de Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan, Înaintemergătorului și Botezătorul Domnului.

Posted on 11 September 2018
continuare
Predica din duminica a XV-a după Rusalii

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Fiindcă Dumnezeu, Care a zis: „Strălucească, din întuneric, lumina” – El a strălucit în inimile noastre, ca să strălucească cunoştinţa slavei lui Dumnezeu, pe faţa lui Hristos”.

Posted on 10 September 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului