eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Predica în Duminica Ortodoxiei

În Duminica Triumfului Ortodoxiei se pune întrebarea: în ce constă acest Triumf? În pridica rostită la comunitatea cuviosului Paisie din Paris se propune un răspuns la acestă întrebare. Veți găsi o reflctare asupra aspectelor fundamentale a credinței noastre.

Posted on 20 March 2019
continuare
Pregătire pentru duminica înfricoașătoarei judecăți

Iubiți părinți, frați și surori, duminica ce se apropie este Duminica Înfricoșătoarei Judecăți și este amintită cea de a Doua Venire a lui Hristos.

Posted on 2 March 2019
continuare
Predica în Duminica fiului risipitor

Iubiți părinți, frați și surori, în această duminică pregătitoare pentru Postul Mare, pentru primăvava duhovnicească am auzit parabola despre fiul risipitor și epistola apostolului Pavel către Corinteni în care apostolul Pavel ne ajută să înțelegem care este raportul legii lui Dumnezeu cu libertatea noastră.

Posted on 1 March 2019
continuare
Reflecție la Pilda fiului risipitor

Un om avea doi fii, ne spune pilda și într-o zi fiul cel mai tânăr cere partea sa de avere și după puțin timp pleacă de la casa părintească într-o țară îndepărtată.

Posted on 25 February 2019
continuare
Predica din duminica Vameșului și a Fariseului

Iubiți părinți, frați și surori această duminică, numită a Vameșului și a Fariseului, noi o sărbătorim după prăznuirea Întâmpinării Domnului nostru Iisus Hristos. Sărbătoarea Întâmpinării Domnului ne reamintește despre aducerea pruncului Iisus în Templul din Ierusalim și despre o deosebită minune care s-a întâmplat acolo.

Posted on 21 February 2019
continuare
Predica în duminica lui Zacheu și pomenirea sfântului Efrem Sirul

„Căci ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credincioşilor” (I Tim. 4:10). Acestea cuvinte le-am auzit astăzi, în Epistola către Timotei a Sfântului Apostol Pavel. 

Posted on 13 February 2019
continuare
Filocalia: La izvoarele iubirii de frumusețe divină

Articolul despre Filocale este preluat din cursurile de Spiritualitate Ortodoxă ținute pe lângă Catedrala Sfintei Treimi și Centrul Spiritual și Cultural Rus din Paris. Articolul prezintă un interes pentru toți cei ce doresc să cunoască obârșia operilor patristice.

Posted on 12 February 2019
continuare
„Al doilea Ierihon”. Predică la săptămâna a 36-a după Cincizecime și ziua pomenirii Sfântului Maxim Mărturisitorul

Evanghelia din duminica de astăzi ne vorbește despre orbul care stătea la porțile Ierihonului. Ierihon este un oraș, care primul a căzut la intrarea poporului lui Dumnezeu în Țara Făgăduinței.

Posted on 6 February 2019
continuare
Predica la duminica a 31 după Rusalii

Iubiți părinți, frați și surori, iată suntem la sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Astăzi este odovania praznicului Botezului Domnului Iisus Hristos. Săptămâna viitoare continuăm timpul obișnuit al anului bisericesc.

Posted on 31 January 2019
continuare
Predica de sâmbătă după Arătarea, Botezul Domnului.

Iubiți părinți, frați și surori, vă felicit pe toți cu ocazia zilei de astăzi, a sâmbetei de după Botezul și Arătarea Domnului nostru Iisus Hristos, de asemenea vă felicit și cu ocazia sfințirii Agheazmei Mari.

Posted on 30 January 2019
continuare
Reflecții la duminica a 30-a după Cincizecime

Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi…

Posted on 25 January 2019
continuare
Predica la duminica după Botezul Domnului nostru, Iisus Hristos

Iubiți părinți, frați și surori, sărbătorind duminica după Botezul sau Arătarea Domnului nostru Iisus Hristos și pomenirea sf. Ioan Botezătorul descoperim o deosebită explicație teologică a iconomiei lui Dumnezeu pentru lume.

Posted on 24 January 2019
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului