eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Sărbătoarea Botezul Domnului nostru Iisus Hristos este botezul nostru al tuturor

Sărbătoare Bobotezei poate fi plasată pe al treilea loc între sărbatorile cele mare creştine de peste an, măcar că în secolul IV ea încă se sărbătoarea odată cu Naștea Domnului.

Posted on 14 January 2019
continuare
PASTORALĂ LA NAȘTEREA DOMNULUI a Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril

Pastorală la Nașterea Domnului a Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril adresată arhipăstorilor, păstorilor, monahilor, monahiilor și tuturor dreptmăritorilor creștini ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

Posted on 6 January 2019
continuare
Pastorală la Naşterea Domnului a Mitropolitului Ioan de Corsun si Europa de Vest, Exarh al Patriarhiei Moscovei

Iubiți întru Domnul frați şi surori, onorați părinți, diaconi, călugări și mireni, cu bucurie întru Domnul, vă felicit cu ocazia marii și mântuitoarei sărbători a Nașterii Domnului nostru și Mântuitor Iisus Hristos!

Posted on 5 January 2019
continuare
Pastorală la Naşterea Domnului a ÎPS Părinte Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove

Iubiți întru Hristos Domnul frați şi surori, la slăvitul şi luminatul praznic al Nașterii Pruncului dumnezeiesc, vă adresez tuturor părintești felicitări şi arhierești binecuvântări!

Posted on 3 January 2019
continuare
Predica în duminica Sfinților Strămoși

Iubiți păritnți, frați și surori suntem în duminica XXX după cincizecime sau în duminca Sfinților Strămoși ai Mântuitorului nostu Iisus Hristos.

Posted on 2 January 2019
continuare
Predica din duminica a 29-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, pe toți vă felicit cu această Sfântă Duminică, a 29 după Cincizecime. Astăzi la Sfânta liturghie, la fel ca și duminica trecută am auzit citirea, la Apostol, din Epistola către Coloseni a sfântului apostol Pavel.

Posted on 26 December 2018
continuare
Predica din duminica a XXVII după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori. Am auzit Apostolul citit din Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel. În el ne este prezentat un imn adresat Domnului nostru Iisus Hristos. Să-l citim și să-l medităm cu atenție.

Posted on 13 December 2018
continuare
Predica din duminica a XXVI-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, iată a cincia și ultima duminică deja de când citim din epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel.

Posted on 6 December 2018
continuare
Predică în ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

 În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. „Din gura ta ca o lumină de foc strălucind harul, lumea a luminat. Vistieriile neiubirii de argint lumii a câștigat. Înălțimea gândului smerit nouă ne-a arătat…”

Posted on 27 November 2018
continuare
Acatistul cuviosului părintelui nostru Paisie de la Neamţ

O, preaminunate alesule al lui Hristos, mare stareţ, preacuvioase părintele nostru Paisie, în zilele vieţii tale pământeşti pe mulţi la calea mântuirii i-ai povăţuit şi cu înţelepciune spre Împărăţia Cerurilor i-ai ridicat, şi tuturor ai fost părinte blând şi iubitor.

Posted on 27 November 2018
continuare
Rugăciunea, meditația și contemplarea: asemănări și diferențe

Prezentarea dedicată rugăciunii, meditației și contemplării sa făcut în cadrul conferenței despre ortodoxie. Aceasta conferenta ajunsă la a treia ediție este organizată la mănăstirea din Taizé, France. Toate prezentărilor despre rugăciune au fost reflectate prin prisma ortodoxiei.

Posted on 27 November 2018
continuare
Predica de ziua Sfinților Îngeri și Arhangheli

În numele Tatălui, al Fiului și-al Sfântului Duh, „Mărimu-vă pe voi arhangheli și îngeri, și toată oastea cea cerească, heruvimi și serafimi care slăviți pe Domnul” Lauda sărbătorii.

Posted on 22 November 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului