eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Predica în duminica Tomii

În numele Tatălui și al Fiului, și al Sfântului Duh. În ziua de astăzi sărbătorim duminica Sfântului Apostol Toma, duminica care are importanță deosebită pentru noi, pentru că ne încredințează de Învierea lui Hristos.

Posted on 17 April 2018
continuare
Pastorală la Învierea Domnului a Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii KIRIL

Iubiți întru Hristos arhipăstori, cinstiți preoți și diaconi, iubitorilor de Dumnezeu monahi și monahii, dragi frați și surori! HRISTOS A ÎNVIAT! Astăzi, când lumea se aseamănă tot mai mult cu bogatul neînțelept din pilda evanghelică…

Posted on 9 April 2018
continuare
Predica din Vinerea Mare, Săptămâna Patimilor

În numele Tatălui, a Fiului și Sfântului Duh. “Să tacă tot trupul omenesc si să stea cu frică și cu cutremur și nimic pământesc întru sine să nu gândească, că Împăratul împăraților și Domnul domnilor merge să se junghie și să se dea spre mâncare credincioșilor….”

Posted on 7 April 2018
continuare
Pastorala PS Nestor de Corsun la Învierea Domnului 2018

Iubiți întru Domnul, părinți, frați și surori! Hristos a înviat! Primiți aceste cuvinte de salutare pascală, pe care aș dori să le adresez din toată inima fiecăruia dintre voi.

Posted on 7 April 2018
continuare
Pastorala ÎPS Mitropolit Vladimir la Învierea Domnului 2018

Preasfinţiţi ierarhi, Preacucernici preoţi şi diaconi, Cuvioşi monahi şi monahii, drept-măritori credincioşi, Hristos a Înviat! În această preaminunată şi sfântă zi trăim marea bucurie a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Posted on 5 April 2018
continuare
Osana! Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului

Iubiţi Părinţi, fraţi şi surori, strigăm şi noi astăzi aceste cuvinte consacrate, precum odinioară ierusalimitenii strigau la intrarea Domnului în sfânta cetate, cu bucurie şi cu nădejde.

Posted on 31 March 2018
continuare
Reflecții la duminica a V-a din Post

Duminica a V-a din post este inchinată pocăintei. Prin urmare, credinţa, rugăciunea, jertfa, asceza şi pocăinta sunt treptele care ne conduc spre desăvarşire şi înviere. De ce spunem ca duminica aceasta este închinată pocăintei?

Posted on 24 March 2018
continuare
Predica în duminica a IV-a din Postul Mare

În Duminica a patra a Postului Mare, facem pomenirea Sfântului Ioan Scărarul. El este un cuvios părinte din secolul VI-VII. Despre sfântul cunoaștem foarte puțin, însă avem de la el o lucrare ascetică, numită „Scara”. In cele ce urmează vom vedea simbolismul și importanța în viața duhovnicească a „Scării”.

Posted on 22 March 2018
continuare
Predica în Duminica a III-a din Postul Mare

În numele Tatălui și al, Fiului, și al Sfântului Duh. „Adevărat grăiesc vouă că sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu, venind întru putere”.

Posted on 14 March 2018
continuare
Reflecții la duminica a III-a din Postul Mare

Duminica Sfintei Cruci – Duminica Mîngîierii. Drept aceea, având Arhiereu mare, Care a străbătut cerurile, pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu, să ţinem cu tărie mărturisirea.

Posted on 10 March 2018
continuare
Predica în Duminica a II-a din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama

În a doua Duminica a Postului Mare se sărbătorește Sf. Grigorie Palama, dăscălul rugăciunii lui Iisus și învățător al isihiei. Acestă Duminică este numită în literatura teologică și Duminica „Luminii necreate”.

Posted on 6 March 2018
continuare
Reflecție la Duminica a doua din Postul Sfintelor Paști

După popasul din Duminica Ortodoxiei, duminica a doua urmează cu rânduiala obişnuită a Postului Mare. Biserica, cinstindu-l pe sfântul Grigorie Palama, ca dascăl al rugăciunii inimii sau rugăciunii lui Iisus, ne îndeamnă și pe noi să-i urmăm exemplul.

Posted on 2 March 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului