eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Predica în duminica XVII-a după Cincizecime

Iubiți Părinți, frați și surori, pe parcursul duminicilor trecute, precum și în duminica aceasta, auzim la Liturghie citire din Epistola către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel. În aceste epistole accentul principal se pune pe misiunea apostolică și pe locul apostolilor în Biserica lui Hristos.

Posted on 18 September 2018
continuare
Predica de sâmbătă la Biserica Sf. Nicolae și Alexie din Ugine (Franța)

Dragi Părinți, frați și surori, iată-ne din nou la biserica Sfântul Nicolae și a Sfântului Alexie. Este o mare bucurie să slujim în acest loc pentru a sărbători pomenirea Sfântului Alexie de Ugina.

Posted on 17 September 2018
continuare
Predică în ziua Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Dragi părinți, frați și surori, astăzi ne amintim de Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan, Înaintemergătorului și Botezătorul Domnului.

Posted on 11 September 2018
continuare
Predica din duminica a XV-a după Rusalii

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Fiindcă Dumnezeu, Care a zis: „Strălucească, din întuneric, lumina” – El a strălucit în inimile noastre, ca să strălucească cunoştinţa slavei lui Dumnezeu, pe faţa lui Hristos”.

Posted on 10 September 2018
continuare
Predica în duminica a XIV-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Iată din nou, iubiți părinți, frați și surori, după vacanța de vară, ne-am adunat la bisericuța noastră pentru săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii. În Apostolul de astăzi, am auzit cuvintele: „Iar Cel ce ne întăreşte pe noi împreună cu voi, în Hristos, şi ne-a uns pe noi este Dumnezeu, care ne-a şi pecetluit pe noi şi a dat arvuna Duhului, în inimile noastre”

Posted on 4 September 2018
continuare
Predică la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Pe Născătoarea de Dumnezeu, Ceea ce este în rugăciuni Neadormită şi Folosinţă, Nădejdea cea Neschimbată, mormântul şi moartea nu au ţinut-o. Căci, ca pe Maica Vieţii, la viaţă a mutat-o Cel Ce S-a sălăşluit în pântecele ei cel pururea Fecioresc”.

Posted on 31 August 2018
continuare
Predică la sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Pentru că noi v-am adus la cunoştinţă puterea Domnului nostru Iisus Hristos şi venirea Lui, nu luându-ne după basme meşteşugite, ci fiindcă am văzut slava Lui cu ochii noştri…”

Posted on 21 August 2018
continuare
Predica din duminica a XI-a după Cincizecime

„Oare, mare lucru dacă noi vom secera cele pământeşti ale voastre?” (I Cor. 9:11) O astfel de întrebare, iubiți părinți, frați și surori, o pune apostolul Pavel în epistola sa către Corinteni, pe care am auzit-o astăzi la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie.

Posted on 14 August 2018
continuare
Predica în duminica a X-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. 
Iubiți părinți, frați și surori, în duminica a X-a după pogorârea Sfântului Duh am ascultat evanghelia despre vindecarea unui tânăr îndrăcit, adus de către tatăl său la Mântuitorul Hristos, și dojenirea ironică a sfântului apostol Pavel, adresată creștinilor din Corint.

Posted on 7 August 2018
continuare
Predica la sărbătoarea Sfântului Serafim de Sarov

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Iubiți părinți, frați și surori, pe toți vă felicit cu ocazia sărbătorii zilei de astăzi, a sfântului cuviosului Serafim de la Sarov. Acest sfânt este unul din cei mai iubiți și cinstiți sfinți ai noștri.

Posted on 1 August 2018
continuare
Predica din duminica a IX-a după Cincizecime

În numale Tatălui, și al Fiului, și a Sfântului Duh, „Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14:31) Cu aceste cuvinte s-a adresat Domnul nostru Iisus Hristos către apostolul Petru, atunci când acesta a coborât din corabie, a mers pe apă, dar văzând vântul și valurile, s-a temut.

Posted on 1 August 2018
continuare
Predica din duminica a VIII-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să nu fie dezbinări între voi ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere” (I Cor. 1:10).

Posted on 23 July 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului