eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Pastorala de Nașterea Domnului a Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii KIRILL

Astăzi Biserica cerească și pământească prăznuiește, bucurându-se de venirea în lume a Domnului și Mântuitorului nostru, înalță laude și mulțumiri lui Dumnezeu pentru mila și dragostea Sa către neamul omenesc.

Posted on 6 January 2021
continuare
Pastorală la Naşterea Domnului a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir

Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, este sărbătoarea încurajării şi a bucuriei Bisericii, adică a poporului lui Dumnezeu, care viețuind în lumea aceasta şi fiind expus continuu multor amenințări şi pericole este chemat să nu cadă în disperare.

Posted on 6 January 2021
continuare
Timpul – cel mai mare dar primit de om de la Dumnezeu

Ce este timpul? S-ar părea la prima vedere, că este o întrebare simplă, clară pentru fiecare om. Dar, atunci cînd suntem puşi față-n față cu această întrebare, ne dăm seama că este o noțiune destul de vastă şi complexă, şi n-am putea să o explicăm doar printr-o singură frază.

Posted on 30 December 2020
continuare
Predică la Duminica a XXIX-a după Cincizecime

Iubiți credincioși! Tema Evangheliei de azi „Pilda celor poftiți la cină”, o putem înțelege doar dacă citim întregul capitol 14 al Evangheliei după Luca, ceea ce vă îndemn să o faceți.

Posted on 27 December 2020
continuare
Criza coronavirus: o propunere de asumare a vremurilor în termeni de profit

Traversăm o perioadă dificilă. Pandemia actuală este o forță în desfășurare, copleșitoare, un fel de tsunami venit peste noi. Ne punem întrebarea dacă este obligatoriu să pierdem în această desfășurare de forțe.

Posted on 24 December 2020
continuare
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae

Postul Naşterii Domnului este înzestrat cu multe prăznuiri de sfinți, printre care se cinsteşte unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii noastre, şi anume, Sfîntul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, Mare făcător de minuni.

Posted on 18 December 2020
continuare
Predică la Duminica a XXVII-a după Cincizecime

Evanghelia de astăzi este despre o femeie care avea “de optsprezece ani un duh de neputinţă” (Lc. 13.11). Era gârbovă şi nu se putea îndrepta nicicum de spate.

Posted on 15 December 2020
continuare
Predica din duminica a 25-a după Cincizecime, 29 noiembrie 2020

Iubiți părinți, frați și surori, vă felicit cu ovazia acestei sfinte duminici, a 25-a după Cincizecime și pomenirea sfântului apostol și evanghelist Matei.

Posted on 2 December 2020
continuare
Predica din duminica a 22-a după Cincizecime

Iubiți credincioși, în viața de zi cu zi, pentru a atinge un anumit succes e nevoie de sacrificiu. Nu poți deveni un medic bun, dacă nu-ți sacrifici timpul, ani de zile, pentru a studia.

Posted on 10 November 2020
continuare
Predica din duminica a 14 după Cincizecimie

« Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini aleşi » (Mt 22 :14) Iubiți părinți, frați și surori, Evanghelia care ne-a fost propusă astăzi pentru lectură a pus în fața noastră scopul venirii în lume a Mântuitorului Hristos.

Posted on 18 September 2020
continuare
Predica în Duminica a 13-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Iubiți părinți, frați și surori, a început un nou an de învățământ, un nou an de studii dar și de lucrare spirituală.

Posted on 10 September 2020
continuare
Predica din Duminica a VI după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfăntului Duh. „Dragostea să fie nefăţarnică. Urâţi răul, alipiţi-vă de bine. În iubire frăţească, unii pe alţii iubiţi-vă; în cinste, unii altora daţi-vă întâietate…”

Posted on 20 July 2020
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului