eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Programul slujbelor din săptămâna Patimilor și de Paști la bisericile din Paris

Iubiţi părinţi, fraţi şi surori, găsiţi mai jos programul slujbelor în săptămîna Patimilor şi de Paşti la Bisericile noastre din Paris.

Posted on 24 April 2019
continuare
Mesajul Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove în legătură cu incendiul la Catedrala Notre Dame din Paris

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul francez, în legătură cu incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris, care a avut loc în seara zilei de 15 aprilie 2019.

Posted on 24 April 2019
continuare
Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim la Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris

Duminică, 21 aprilie 2019, membrii comunității ortodoxe moldovenești a Sf. Paisie de la Paris s-au reunit împreună pentru a serba una din cele 12 Praznice Împărătești ale Bisericii Ortodoxe – Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor.

Posted on 23 April 2019
continuare
2 mai 2019: Cine-concert de muzică clasică moldovenească și despre Moldova la Paris

Joi, 2 mai 2019, la ora 19.30, va avea loc un cine-concert de muzică clasică moldovenească, la Centrul Spiritual și Cultural Ortodox Rus din Paris (1 Quai Branly, 75007 Paris).

Posted on 20 April 2019
continuare
La 16 mai 2019 va avea loc inaugurarea expoziției dedicate iconografului rus Grigorie Krug

Cu ocazia celei de-a 50-a aniversări de la trecerea la Domnul a părintelui Grigorie Krug (1908 – 1969), Centrul cultural și spiritual ortodox rus din Paris va găzdui expoziția „Părintele Grigorie (Krug), profetul unei frumuseți nepământești”.

Posted on 17 April 2019
continuare
Duminica a V-a din Postul Mare. Pomenirea Sfintei Maria Egipteanca.

În duminica a V-a a Postului Mare facem pomenirea sfintei Maria Egipteanca, una din persoanele care și-a schimbat radical viața și a devenit un simbol al pocăinței pentru toate timpurile.

Posted on 17 April 2019
continuare
COMUNICAT: Solidaritate cu poporul francez, cu Biserica catolică și cu Arhiepiscopia de Paris

Comunitatea noastra a cuviosului Paisie din Paris este solidară cu creștinii parizieni în întristarea lor. Duminică la slujbă ne vom ruga pentru enoriașii Catedralei Notre-Dame din Paris.

Posted on 16 April 2019
continuare
Lecția la 12 aprilie: Frații de la Noul-Neamț păstrători ai paisianismului.

Lecția despre rugăciune și ascultare despre nevoință și meditare. Experiența frațimii atribuită zilelor noastre și provocărilor contemporane.

Posted on 11 April 2019
continuare
Duminica a IV-a din Postul Mare. Bună Vestirea Maicii Domnului.

În duminica a IV-a a Postului Mare, am sărbătorit praznicul Bunei Vestiri a Maicii Domnului. Predica din această zi a fost legată de perecopile Evanghelice, marcând importanța subiectului în viața duhovnicească fecărui creștin.

Posted on 11 April 2019
continuare
Rugăciune în secolul XX: Frăția de la Noul-Neamț

În ciuda persecuțiilor, mănăstirile și monahii au devenit fortăreațe ale rugăciunii. Chiar dacă colectivismul a pătruns în întregul sistem sovietic, oamenii puteau să-și păstreze încă mintea și conștiința.

Posted on 4 April 2019
continuare
Culegerea Everghetinos și rugăciunea lui Iisus

Două subiecte au fost abordate în prelegerea ținută de părintele Iosif (Pavlinciuc): culegerea Everghetinos și rugăciunea lui Iisus.

Posted on 4 April 2019
continuare
Taina Sfântului Maslu va fi săvârșită la Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris la 14 aprilie 2019

În ziua de Duminică, a V-a a Postului Mare, 14 aprilie, la ora 9.00, înainte de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu la Comunitatea ortodoxă moldovenească a cuviosului Paisie de la Neamț.

Posted on 2 April 2019
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului