eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

1_BeCdfkbP9DGdqQhRUV2Wxg
Predică în Duminica Înfricoașătoarei Judecăți

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Iubiți părinți, frați și surori, duminica de astăzi se numește Duminica Înfricoșătoarei Judecăți și este amintită cea de a Doua Venire a lui Hristos.

Posted on 14 February 2018
continuare
mama_gabrieli3
(Video) Un film documentar despre Cuviosul Gavriil Georgianul, cel Nebun pentru Hristos

Cuviosul Gavriil Urgebadze (1929-1995) s-a arătat a fi un vas ales încă din pruncie. Născut în Georgia sovietică și lipsit fiind de cele sfinte, atunci când micul Vasiko – acesta fiindu-i numele de alint – a aflat cele despre Hristos, și-a construit o chilie de pământ în grădina părinților.

Posted on 14 February 2018
continuare
dobrev1
S-a mutat la Domnul sfântul cerșetor Dobri Dobrev, la venerabila vârstă de 103 ani

Un episcop bulgar a anunțat că astăzi, 13 februarie 2018, bunicul Dobri Dobrev a plecat la Domnul, la vârsta de 103 ani.

Posted on 13 February 2018
continuare
Страшный Суд, 2
Duminica Înfricoșatei Judecăți – 11 februarie 2018

În fiecare an, Duminica Înfricoșatei Judecăți este precedată de Sâmbăta morților, în care îi pomenim pe toți cei din veac moși și strămoși adormiți în dreapta credință întru nădejdea vieții veșnice.

Posted on 9 February 2018
continuare
fotos
(Video) Portugalia: Film documentar despre Comunitatea Bisericii Ortodoxe Ruse în orașul Porto

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, în Biblioteca municipiului Porto a avut loc premiera filmului documentar despre Comunitatea Bisericii Ortodoxe Ruse din nordul Portugaliei.

Posted on 8 February 2018
continuare
sobor_muchen.160x100c
Predică la Duminica Fiului Risipitor

Iubiți Părinți, frați și surori, Binecuvântarea Domnului să vă însoțească în aceasta zi de duminică – duminică, în care Biserica ne amintește de iubirea lui Dumnezeu – Tatăl pentru fiul Său rătăcit și risipitor, zi în care marcăm sărbătoarea Sfântului Apostol Timotei și Soborul Sfinților Noilor Mucenici și Mărturisitori ai Bisericii Ruse.

Posted on 7 February 2018
continuare
ParisAthos1
Serghei Șumilo: „Athosul și Rusia: legături milenare”

Sfântul Munte Athos și patrimoniul său duhovnicesc secular ocupă un loc special în istorie. Compoziția din toate neamurile a locuitorilor Muntelui Athos, ne indică în mod clar semnificația universală a muntelui Athos.

Posted on 4 February 2018
continuare
ParisLekciya
Enoriașii bisericilor din Paris s-au familiarizat cu patrimoniul mănăstirii ruse de pe Muntele Athos

În perioada 27 – 30 ianuarie 2018, la Centrul spiritual-cultural ortodox din Paris și la Biserica Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron au avut loc evenimente și întruniri dedicate aniversării a 1000 de ani a monahismului rus pe Muntele Athos.

Posted on 3 February 2018
continuare
Biserica_moldoveneassca
Prima slujbă dupa intrerupere la Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a avut loc la Biserica Notre Dame de Liesse

Duminică, 21 ianuarie 2018, Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris a avut bucuria de a se ruga împreună la Biserica Notre Dame de Liesse în cadrul primei Liturghii săvârșite în acest an.

Posted on 23 January 2018
continuare
Biserica_moldoveneasca
Anunț: Sfânta Liturghie la Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris va avea loc duminică, 21 ianuarie 2018

Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a primit în folosință pentru săvârșirea Sfintelor Liturghii Biserica Notre Dame de Liesse, situată la adresa: 7 rue du Bouquet de Longchamp, 75016 Paris.

Posted on 19 January 2018
continuare
68417_taierea
Predica din duminica Tăierii Împrejur a Domnului

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Iubiți frați și surori, am ascultat azi trei pericope evanghelice și avem mai multe teme propuse de Sfânta Biserica pentru a le aborda și a le înțelege.

Posted on 16 January 2018
continuare
Montgeron
Episcopul Nestor de Corsun a vizitat Biserica Sf. Serafim de Sarov din Montgeron

La 14 ianuarie 2018, în ziua Tăierii împrejur a Domnului și în ajunul sărbătorii cuviosului Serafim de Sarov, hramul bisericii din Montgeron, episcopul Nestor de Corsun a vizitat această comunitate.

Posted on 16 January 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului