eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

La Centrul Spiritual și Cultural de la Paris s-a deschis expoziția „Lumea plină de lumină a Ecaterinei Serebriakova”

În seara zilei de 4 decembrie 2018, cu ocazia sărbătorii Intrării Maicii Domnului în biserică, în sălile complexului expozițional de la Centrul spiritual și cultural de la Paris, a avut loc inaugurarea expoziției de picturi și miniaturi ale artistei decorator Ekaterina Serebriakova (1913-2014).

Posted on 8 December 2018
continuare
Predica din duminica a XXVI-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, iată a cincia și ultima duminică deja de când citim din epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel.

Posted on 6 December 2018
continuare
Predică în ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur

 În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. „Din gura ta ca o lumină de foc strălucind harul, lumea a luminat. Vistieriile neiubirii de argint lumii a câștigat. Înălțimea gândului smerit nouă ne-a arătat…”

Posted on 27 November 2018
continuare
Acatistul cuviosului părintelui nostru Paisie de la Neamţ

O, preaminunate alesule al lui Hristos, mare stareţ, preacuvioase părintele nostru Paisie, în zilele vieţii tale pământeşti pe mulţi la calea mântuirii i-ai povăţuit şi cu înţelepciune spre Împărăţia Cerurilor i-ai ridicat, şi tuturor ai fost părinte blând şi iubitor.

Posted on 27 November 2018
continuare
Rugăciunea, meditația și contemplarea: asemănări și diferențe

Prezentarea dedicată rugăciunii, meditației și contemplării sa făcut în cadrul conferenței despre ortodoxie. Aceasta conferenta ajunsă la a treia ediție este organizată la mănăstirea din Taizé, France. Toate prezentărilor despre rugăciune au fost reflectate prin prisma ortodoxiei.

Posted on 27 November 2018
continuare
Predica de ziua Sfinților Îngeri și Arhangheli

În numele Tatălui, al Fiului și-al Sfântului Duh, „Mărimu-vă pe voi arhangheli și îngeri, și toată oastea cea cerească, heruvimi și serafimi care slăviți pe Domnul” Lauda sărbătorii.

Posted on 22 November 2018
continuare
(Foto) Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris și-a marcat ziua hramului

Duminică, 18 noiembrie 2018, Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris s-a adunat de la mic până la mare la Biserica Notre Dame de Liesse pentru a marca ziua de pomenire a cuviosului Paisie de la Neamț.

Posted on 19 November 2018
continuare
Predica la sărbătoarea Sfântului Paisie de la Neamț

„Bucură-te, Paisie, cel ce ai renăscut în țara noastră duhovnicia” – pripeala de la acatistul Cuviosului Paisie de la Neamț.

Posted on 18 November 2018
continuare
Colocviu dedicat filosofului rus Nicolae Berdiaev la Clamart

La 24 și 25 noiembrie 2018, în regiunea pariziană va avea loc un colocviu cu genericul: Nicolae Berdiaev (1874-1948), un filosof rus la Clamart.

Posted on 17 November 2018
continuare
Predica din duminica a 24-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, ca de obicei doresc să atragem atenția la Apostolul zilei de astăzi. Acesta începe cu cuvintele „Căci El (Hristos) este pacea noastră, El care a făcut din cele două – una, surpând peretele din mijloc al despărţiturii.

Posted on 12 November 2018
continuare
La 18 noiembrie 2018, comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris vă invită pe toiţi la hram

Duminică, 18 noiembrie, Comunitatea ortodoxă moldovenească a cuviosului Paisie din Paris va marca  ziua hramului, sărbătoarea în cinstea cuviosului Paisie de la Neamț.

Posted on 12 November 2018
continuare
Reprezentarea imaginii sfințeniei pe ecran

Cinematografia a deschis o nouă eră. Dacă scrierea a creat culturi întregi, cinematografia a buleversat întreaga percepție a lumii. În prezent, filmul a înlocuit cartea și imaginea, iar tehnologiile digitale au avansat și mai mult omenirea spre epoca transferului de informații, în luminozitatea imaginii și semantica acesteia.

Posted on 10 November 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului