eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Felicitări Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, la popas aniversar

Înaltpreasfinţia Voastră, cu prilejul aniversării celor 29 de ani de slujire arhierească, Vă adresăm felicitări din partea comunităților moldovenești din eparhia Corsunului și de la moldovenii ortodocși de pretutindeni.

Posted on 21 July 2018
continuare
(Foto) Hramul Bisericii Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Como, Italia, 12 iulie 2018

În joia din 12 iulie 2018, Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Como și-a marcat ziua hramului. Iereul Alexei Cărpineanu, parohul Bisericii, a organizat această frumoasă sărbătoare cu ocazia hramului bisericii, dar și pentru inaugurarea noului iconostas.

Posted on 18 July 2018
continuare
Episcopul Nestor de Corsun a concelebrat împreună cu Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril 100 de ani de la asasinarea familiei imperiale în Ekaterinburg

În noaptea de 16 spre 17 iulie 2018, cu ocazia a 100 de ani de la moartea tragică a împăratului Nicolae Romanov și a familiei sale imperiale, Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril a celebrat Sfânta Liturghie în fața catedralei Biserica pe Sângele Vărsat din Ekaterinburg.

Posted on 18 July 2018
continuare
Predica în duminica a VII-a după Cincizecime

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. „Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioși și să nu căutăm plăcerea noastră. Ci fiecare dintre noi să caute să placă aproapelui său, la ce este bine, spre zidire.

Posted on 17 July 2018
continuare
Reflecții la Duminica a VII-a după Rusalii

Drept măritori creştini!!! Evanghelia de astăzi ne propune spre meditaţie alte două vindecări săvârşite de Mântuitorul Hristos, după ce, acum trei duminici ne-a fost prezentată vindecarea slugii sutaşului din Capernaum(Mt. 8,5-15)…

Posted on 14 July 2018
continuare
Predică la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este sărbătoarea Bisericii. Ea ne amintește despre apostolatul în Biserică, despre primirea celor sfinte, despre misiune, despre dialog. De fiecare dată când citim Crezul, mărturisim că credem în Biserica Sfântă, Sobornicească și Apostolească.

Posted on 13 July 2018
continuare
Predica din duminica a VI-a după Rusalii

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. În Epistola către Romani și în Evanghelia de astăzi ni se arată apogeul, punctul cel mai înalt al vieții duhovnicești.

Posted on 9 July 2018
continuare
Conferința Liturgică internațională a avut loc la Centrul ortodox spiritual-cultural din Paris

În perioada 2 – 5 iulie 2018, în Paris, a avut loc cea de-a 65-a «Săptămână liturgică» (Semaine liturgique), organizată de Institutul teologic al Sf. Serghie.

Posted on 6 July 2018
continuare
Predică la Duminica a V-a după Rusalii (la Apostolul)

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Fraților, bunăvoința inimii mele și rugăciunea mea către Dumnezeu, pentru Israel, este spre mântuire. Căci le mărturisesc că au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunoștința”.

Posted on 4 July 2018
continuare
Meditaţie la Duminica a V-a după Rusalii: vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei

Duminica a cincea după Rusalii ne pune înainte textul Evangheliei de la Sfântul Evanghelist Matei (8, 28-34), care relatează o vindecare extraordinară pe care Iisus Hristos, a săvârşit-o dincolo de Marea Galileii, în ţinutul Gherghesenilor…

Posted on 30 June 2018
continuare
Pelerinaj la Saintines va avea loc la 8 iulie 2018

La 8 iulie 2018, cu binecuvîntarea episcopului Nestor al Corsunului (Patriarhia Moscovei), va avea loc un pelerinaj la Biserica Sfîntului Dionisie Areopagitul şi a Sfîntului Ioan Botezătorul în Saintines (departamentu Oise).

Posted on 28 June 2018
continuare
Predica din duminica a IV-a dupa Cinicizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. „Și izbăvindu-vă de păcat, v-ați făcut robi ai dreptății…. Căci precum ați făcut mădularele voastre roabe necurăției și fărădelegii, spre fărădelege, tot așa faceți acum mădularele voastre roabe dreptății, spre sfințire” (Rom. 6:18-19).

Posted on 27 June 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului