eparhia corsunului Bine aţi venit pe site-ul Comunităţilor Ortodoxe Moldoveneşti

Predica la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului

Iubiți părinți, frați și surori, pe toți vă felicit în această duminică, în care se sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului, pomenirea tuturor Sfinților celor ce în pământul Moldovei s-au nevoit și a sfântului Roman Melodul, care este ocrotitorul ceresc al cântăreților.

Posted on 17 October 2018
continuare
Declarația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse după intruziunea Patriarhiei Constantinopolului pe teritoriul canonic al Bisericii Ruse

Declarația a fost adoptată în timpul sesiunii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, din 15 octombrie 2018, la Minsk. Cu profundă tristețe Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a primit noile decizii ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Constantinopol, publicate pe 11 octombrie 2018 de către Patriarhia Constantinopolului.

Posted on 17 October 2018
continuare
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis întreruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului.

La 15 octombrie 2018, în orașul Minsk, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Posted on 17 October 2018
continuare
Hramul Chișinăului sărbătorit la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Duminică, 14 octombrie 2018, când Biserica Ortodoxă sărbătorește „Acoperământul Maicii Domnului”, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, PS Ioan al Sorocii, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Posted on 17 October 2018
continuare
Predica din duminică a XIX-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, în Evanghelia de astăzi am auzit despre pescuirea minunată de la lacul Ghenizaret a Apostolilor Petru, Iacov și Ioan, iar Apostolul zilei a fost consacrat descoperirilor duhovnicești și slăbăciunii firii omenești.

Posted on 10 October 2018
continuare
Toți românii sunt chemați la vot pentru o familie tradițională pe 6 și 7 octombrie 2018

​Referendumul pentru familia tradițională se va desfășura în două zile, 6 și 7 octombrie. Se va putea vota între orele 7.00 – 21.00.

Posted on 3 October 2018
continuare
Predica din duminica după sărbătoarea Înălțării Cinstitei Cruci

„Căci, eu, prin Lege, am murit faţă de Lege, ca să trăiesc lui Dumnezeu. M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa de acum, în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru”

Posted on 3 October 2018
continuare
13 octombrie 2017 – pelerinaj la Acoperământul Maicii Domnului în Chartres

Sâmbătă, 13 octombrie 2017, cu binecuvântarea episcopului Nestor de Corsun (Patriarhia Moscovei) va ave loc un pelerinaj pentru închinare la Ascoperământul (Pocrovul) Maicii Domnului în orașul Chartres din Franța.

Posted on 1 October 2018
continuare
În fiecare vineri va fi săvârșită Sfânta Liturgie la Catedrala Sfintei Treimi în limba română

Avem deosebita bucurie să vă anunțăm faptul că, conform binecuvântării episcopului Nestor de Corsun, în fiecare săptămână, vinerea va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în limba română, la Catedrala Sfintei Treimi din Paris.

Posted on 29 September 2018
continuare
„Discernămantul și viața creștină” a fost tema discuțiilor din acest an la Simpozionul de spiritualitate ortodoxă, desfășurat la Bose, Italia

Anul acesta, frații și surorile Mănăstirii Schimbări la Față a Domnului nostru Iisus Hristos din Bose, deja a 26-a oară, au organizat simpozionul ecumenic internațional de spiritualitate ortodoxă și au fost gazda numeroșilor teologi, laici, clerici veniți din diferite colțuri ale lumii.

Posted on 28 September 2018
continuare
Predica din duminica a XVII-a după Cincizecime

Iubiți părinți, frați și surori, duminica aceasta este după prăznuirea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului și înaintea prăznuirea Înălțării Cistitei și de Viață făcătoarei Cruci.

Posted on 26 September 2018
continuare
Sfânta și Dumnezieaca Liturghie a fost săvârșită la Biserica Sfiniților Nicolae și Alexie din Ugine

Duminică, 16 septembrie 2018, la Biserica Sfinților Nicolae și Alexie din Ugine (Savoie) a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Posted on 18 September 2018
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului