Hramul parohiei Sfântului Nicolae din Roma

La 22 mai 2011, când Biserica Ortodoxă a pomenit Mutarea Cinstitelor Moaște ale Sfântului Nicolae, Arhiepiscopul din Mira Lichiei, în Bari, la Roma a fost serbat hramul bisericii Sfântului Nicolae.

În seara din ajun arhimandritul Pavel (Fokin) a săvârșit vecernia, episcopul Nestor al Corsunului rugându-se în altar.

În ziua hramului bisericii Sfântului Nicolae, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de  episcopul Nestor al Corsunului, împreună cu arhimandritul Pavel (Fokin), egumenul Filipp (Vasilițev), ieromonahul Antonii (Sevriuc) și alți preoți ortodocși, oaspeți la această sărbătoare. La Liturghie au participat mai mulți enoriași ai bisericii și pelerini.

Au fost prezenți, de asemenea, membri ai Comunității Sant’Egidio și secretarul Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, părintele iezuit Milan Žust, care a transmis arhimandritului Pavel și creștinilor parohiei un cuvânt de salut din partea președintelui Consiliului Pontifical, cardinalul Kurt Koch.

La sfârșitul Liturghiei a fost efectuat Drumul Crucii, după care episcopul Nestor i-a felicitat călduros pe preoții și enoriașii bisericii cu ocazia hramului. Arhimandritul Pavel i-a mulțumit episcopului Nestor pentru bucuria rugăciunii comune.

În seara aceleiași zile preoțimea și credincioșii au citit acatistul în fața icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Plângătoarea” de la Boian, adusă în aceste zile în biserica Sfântului Nicolae din Roma.

Mai multe fotografii pe siteul bisericii Sfântului Nicolae din Roma.

Comentarii

Articole similare