Vizita PS Nestor la Ambasada R. Moldova cu ocazia jubileului de 20 de ani de Independenţă a Moldovei

În dimineaţa zilei de ieri, 24 august, PS Nestor, episcopul Corsunului, a fost primit în audienţă de către Ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, dl Oleg Serebrian.

Această vizită a fost preconizată cu ocazia frumosului jubileu de 20 de ani de Independenţă a Republicii Moldova. Episcopul Nestor al Corsunului, prin intermediul dlui ambasador, a felicitat Guvernul şi cetăţenii R. Moldova, urându-le spor în viaţă, împliniri duhovniceşti şi binecuvântări de la Bunul Dumnezeu. La rândul său,  dl Serebrian a mulţumit episcopului de Corsun pentru atenţia şi onoarea acordată poporului moldovenesc.

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuţie mai multe întrebări de ordin bisericesc şi laic cu care se confruntă diaspora moldovenească din Franţa. În acest context, a fost abordat subiectul unei conlucrări dintre conducerea eparhială şi ambasada R. Moldova, în special posibilitatea colaborării cu comunitatea ortodoxă moldovenească „Cuviosul Paisie de la Neamţ” din Paris.

La discuţii a luat parte şi ieromonahul Iosif Pavlinciuc, responsabilul catedralei Sfinţilor trei Ierarhi din Paris şi secretarul comunităţilor ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului.

Oleg Serebrian (născut la 13 iulie 1969, Hădărăuţi, raionul Ocniţa), politolog, eseist, diplomat şi politician moldovean, a studiat istoria şi dreptul la Universitatea „Ion Creangă” din Chişinău şi relaţiile internaţionale la Institutul European de Înalte Studii Internaţionale din Nisa. A urmat apoi studii de specializare la Universitatea din Edinburgh, Şcoala Naţională de Administraţie din Paris şi Centrul de studii în domeniul securităţii şi diplomaţiei al Universităţii din Birmingham. În 1998 a susţinut doctoratul în ştiinţe politice la Academia de Ştiinţe a Moldovei. Soţia sa, Snejana, e o fostă colaboratoare a Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, absolventă a Institutului European de Înalte Studii Internaţionale din Nisa.
Oleg Serbrian  vorbeşte limbile română (maternă), rusă, franceză, engleză, germană şi italiană. Între anii 2001 şi 2008 a fost preşedintele Partidului Social-Liberal. La 10 februarie 2008, în urma fuziunii Partidului Social-Liberal cu Partidul Democrat din Moldova, a fost ales prim-vicepreşedinte al PDM, funcţie din care a demisionat în iunie 2010, după numirea sa ca Ambasador al Republicii Moldova în Franţa.

Comentarii

Articole similare