La Bose a avut loc cea de-a XXV-a ediție a Conferinței internaționale de spiritualitate ortodoxă Posted on 13 September 2017    0 Comments;

În perioada 6-9 septembrie 2017, în mănăstirea Schimbării la Față din Bose (Italia) a avut loc ce-a de-a XXV ediție a Conferinței internaționale de spiritualitate ortodoxă, dedicată temei „Darul ospitalității”.

La această conferință au participat Preafericitului patriarh Bartolomeu al Constantinopolului, Preafericitului patriarh Teodor II al Alexandriei, delegații oficiale ale Bisericilor Ortodoxe Locale, reprezentanții Biserici Romano-Catolice, a Bisericii Anglicane, a comunităților protestante, oameni de știință cu renume și teologi, profesori ai instituțiilor teologice și studenți, călugări și laici.

Eparhia Corsunului a fost reprezentată la această conferință de către ieromonahul Iosif (Pavlinciuc).
În rapoartele citite au fost abordate diferite aspecte ale ospitalității în înțelegerea lor teologică, istorică și socială. O atenție deosebită a fost acordată înțelegerii ospitalității în Sfânta Scriptură și în Operele Sfinților Părinți.

În total au fost prezentate mai mult de 20 de rapoarte și prezentări, care erau citite simultan în 5 limbi: italiană, greacă, franceză, engleză și rusă.

Fotografii de la conferință puteți vedea pe siteul mănăstirii din Bose.

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului