(Foto) Cu ocazia celei de-a 8-a aniversări a hirotoniei sale, episcopul Nestor de Corsun a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Sfintei Treimi din Paris Posted on 6 September 2018    0 Comments;

Miercuri, 5 septembrie 2018, ziua pomenrii Sfântului mucenic Irineu de Lyon și cu ocazia celei de a 8-a aniversări a hirotoniei sale episcopale, episcopul Nestor de Corsun, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Sfintei Treimi din Paris.

În această zi festivă pentru eparhia Corsunului, clerul parohiilor din Paris și din toată Franța s-au adunat împreună pentru a celebra împreună cu episcopul Nestor: iereul Maxim Popov, vicarul general al Catedralei, protoiereul Nicolai Ozolin, protoiereul Innokentii Viaud, protoiereul Nicolai Rehbinder, ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), iereul Ioann Dimitrov, iereul Gheorghii Șeșko, iereul Augustin Sokolovski, iereul Gavriil Lacascad, iereul Alexandr Brunet, diaconul Roman Onica și diaconul Marc Andronikov.

La Sfânta Liturghie a participat și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus din Franța, domnul P.P. Latușko.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Episcopul Nestor a săvârșit hirotonia în cititor a enoriașului
Catedralei – Antoine Viardot.

Răspunsurile la strană au fost date de corul catedralei, condus de Marina Politova.

Predicarea în fața enoriașilor și oaspeților catedralei a fost rostită de ieromonaul Nicodim (Pavlinciuc).

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul Nestor s-a adresat clerului și enoriașilor cu un discurs, în care a mulțumit tuturor pentru rugăciuni și sprijinul lor în organizarea vieții eparhiale.

Apoi, părintele Maxim Politov a vorbit în numele clerului eparhial, mulțumindu-i episcopului Nestor pentru grija și atenția sa pastorală și l-a felicitat cu ocazia aniversării hirotoniei sale episcopale.

Festivitățile s-au încheiat cu o masă festivă pregătită cu eforturile enoriașilor Catedralei Sfintei Treimi.

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului