Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis întreruperea comuniunii euharistice cu Patriarhia Constantinopolului. Posted on 17 October 2018    0 Comments;

La 15 octombrie 2018, în orașul Minsk, sub președinția Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La ședință a participat în calitate de membru permanent şi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Vladimir.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a considerat imposibilă aflarea în continuare în comuniune euharistică cu Patriarhia Constantinopolului. În acest sens a fost adoptată Declarația Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse în legătură cu atentatul Patriarhiei Constantinopolului asupra teritoriului canonic al Bisericii Ruse.

A fost aprobată noua redacție a Regulamentului cu privire la mitropoliile Bisericii Ortodoxe Ruse.

A fost reînoită componența Grupului interdepartamental pentru predarea teologiei în instituțiile de învățământ superior.

Participanții la ședința Sfântului Sinod de la Minsk au adoptat hotărârea de a aproba pentru folosirea la slujbele bisericești textul prezentat al slujbei Părinților Soborului Local al Bisericii Ruse și a trimite textul bisericesc aprobat la Editura Patriarhiei Moscovei în scopul includerii lui în cărțile slujbelor dumnezeiești.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 15 octombrie 2018

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului