Sfințirea Bisericii Tuturor Sfinților a avut loc la Strasbourg

La 23 decembrie 2018, cu binecuvântarea patriarhului Kiril al Moscovei și al întregii Rusii, episcopul Nestor de Corsun a săvârșit mica sfințire a bisericii Tuturor Sfinților la Strasbourg. Împreună cu episcopul Nesor au slujit parohul Filipp (Riabîh) al Bisericii Tuturor Sfinților, iereul Maxim Politov, secretarul administrației eparhiale a Eparhiei Cosunului, iereul Daniil Esklein, parohul bisericii Sfântului Grigorie Palama și a Sf. Atalia din Strasbourg, iereul Evghenii Makușkin, diaconul Ioann Kuleak, clerici ai bisericii Tuturor Sfinților, precum și diaconul Dimitri Stadnik.

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au fost prezenți oaspeți de rang înalt: ambasadorul rus în Franța A.Iu. Meșkov împreună cu soția sa, consulul general al Rusiei la Strasbourg Iu.A. Soloviov, Reprezentantul Permanent al Federației Ruse la Consiliul Europei I.D. Soltanovski împreună cu soția sa. La acest eveniment a participat, de asemenea, arhitectul francez al bisericii, domnul Michel Arnold.

După mica sfințire, în Biserica Tuturor Sfinților a fost săvârșită pentru prima dată Sfânta Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei, condus de Anastasia Ivanova.

Construcția Bisericii Tuturor Sfinților și a centrului spiritual și cultural al parohiei a început acum 5 ani, la 4 decembrie 2013. Teritoriul pentru construcție a fost oferit comunității ortodoxe ruse de administrația orașului Strasbourg pentru o perioadă de închiriere de 99 de ani. Toate lucrările de construcție au fost efectuate cu eforturile și donațiile enoriașilor bisericii și a creștinilor din diferite țări ale lumii.

Mai multe despre lucrările efectuate și despre acest eveniment aflați pe siteul bisericii.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *