Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să creeze Exarhat Patriarhal în Europa de Vest Posted on 30 December 2018    0 Comments;

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, reuniți în data de 28 decembrie 2018 la reședința patriarhală și sinodală a Mănăstirii Sf. Daniel din Moscova, a discutat despre poziția Bisericii în țările din Europa de Vest (procesul verbal nr. 105).

Drept rezultat a dezbaterilor, Sfântul Sinod a hotărât să înființeze un exarhat patriarhal în Europa de Vest, al cărui centru administrativ va fi la Paris. Următoarele țări vor fi în componența sa : Principatul Andora, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Regatul Spaniei, Italia, Principatul Lichtchenstein, Marele Ducat al Luxemburgului, Monaco, Regatul Țărilor de Jos , Republica Portugheză, Republica Franceză și Confederația Elvețiană.

Episcopul Ioan de Bogorodsk este numit șef al Exarhatului Patriarhal din Europa de Vest, cu titlul de Episcop de Corsun și Europa de Vest. Episcopul Ioan este numit Ordinar al Diocezei de Corsun, păstrând în același timp administrarea temporară a parohiilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Republica Italiană.

Sinodul a luat de asemenea decizia de a crea o eparhie a Bisericii Ortodoxe Ruse din Spania și Portugalia, cu centrul la Madrid. Episcopul Nestor de Corsun a fost numit șef al eparhiei Spaniei și Portugaliei, cu titlul de episcop de Madrid și Lisabona.

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului