Episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest a primit titlul de Mitropolit, iar episcopul Nestor de Madrid si Lisabona titlul de arhiepiscop Posted on 5 January 2019    0 Comments;

La 3 ianuarie 2019, în ziua pomenirii Sfântului Petru, Mitropolitul Kievului, Moscovei și al întregii Rusii, Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală a Adormirii Maicii Domnului de la Kremlin din Moscova. În altarul catedralei, întemeiat de Sfântul Petru, se găsesc moaștele sfântului.

Printre cei care au slujit împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh au fost: Mitropolitul Arsenii de Istra, primul vicar al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii pentru or. Moscova; episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest, episcopul Nestor de Madrid și Lisabona, episcopatul Bisericii Ortodoxe Ruse, clerul din or.Moscova.

La intrarea mică, în legătură cu decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 28 decembrie 2018 privind înființarea noului exarhat, episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest a fost ridicat la rangul de Mitropolit, iar episcopul Nestor de Madrid și Lisabona a primit titlul de arhiepiscop.

Apoi, Primatul Bisericii Ruse împreună cu cei prezenți s-au rugat pentru pace în Ucraina și la racla cu moaștele Sfântului Petru din Moscova în altarul Catedralei Adormirii Maicii Domnului.

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului