2 mai 2019: Cine-concert de muzică clasică moldovenească și despre Moldova la Paris Posted on 20 April 2019    0 Comments;

Joi, 2 mai 2019, la ora 19.30, va avea loc un cine-concert de muzică clasică moldovenească, la Centrul Spiritual și Cultural Ortodox Rus din Paris (1 Quai Branly, 75007 Paris).

Proiectul muzical-istoric ARC independent (proiect de redescoperire, salvare și reînviere a muzicii clasice moldovenești) vă oferă o experiență unică, originală și plină de emoții.Fenomenul cultural pierdut în adâncul istoriei, purtând sufletul unui popor, frumusețea universală, muzica clasică a Moldovei renaște cu ajutorul artiștilor din întreaga lume.

Adânc inspirat de folclor: energia dansului național, cântecul dureros al Doinei, expresia nerafinată a sincerității țărănești; dar înfășurat în forme europene, muzica clasică a Republicii Moldova rămâne unul dintre cele mai interesante fenomene redescoperite din Europa de Est.

Muzica clasică din Moldova este pe cale de dispariție: manuscrisele publicate au fost pierdute sau deteriorate; arhivele de înregistrări sunt demagnetizate, devenind de neînțeles ; nu există acces virtual la aceste surse de informație.

Documentarul „Franța dansează Sârba Moldovenească” va fi prezentat concomitent pe fundalul muzicii live. Experiența unui grup de muzicieni francezi în timpul unui turneu rural vă va deschide adâncimile controversate ale Republicii Moldova.

Pentru participare, puteți să vă înregistrați la adresa: [email protected] 

Taxa de participare recomandată – 15 €

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului