La 4 mai 2019 a avut loc Festivalul de Paști, prezentat de copiii eparhiei Corsunului Posted on 10 May 2019    0 Comments;

În săptămâna luminată de 4 mai, la catedrala Sfintei Treimi din Paris a avut loc Festivalul de Paști, prezentat de copiii eparhiei Corsunului.

Sâmbătă, copiii și părinții școlilor și parohiilor ortodoxe ruse din Eparhia Corsunului s-au adunat împreună, pentru a marca sărbătoarea de Paști printr-un concert pascal și a trăi din nou unitatea duhovnicească și bucuria întru Domnul nostru Iisus Hristos Înviat.

După Sfânta Liturghie festivă, în cadrul căreia copiii au cântat și participat la slujbă, a avut loc procesiunea Drumului Crucii în jurul Catedralei.

În holul amfiteatrului din Centrul Cultural Ortodox Rus, oaspeților le-a fost oferită o mică masă de sărbătoare și un atelier.

La sfârșit a avut loc un concert prezentat de copiii de la comunitatea din Paris și de la cea din Montgeron, în cadrul căruia au răsunat poezii și cântece de Paști. La sfârșit, corul a intonat troparul sărbătorii.

Pentru tinerii parizieni, acest festival, ajuns la a treia ediție, a devenit o tradiție frunoasă și luminată.

Un reportaj video de la acest eveniment puteți viziona mai jos.

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului