Piatra de temelie a viitoarei biseirici a Înălțării Domnului și a Sfântului Ștefan cel Mare a fost sfințită duminică la Montreuil Posted on 3 July 2019    0 Comments;

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale a sfinţit duminică piatra de temelie pentru un lăcaş de cult închinat Sfântului Ştefan cel Mare în localitatea Montreuil (Île de France).

„Construcția din piatră ce se va săvârși nu este altceva decât un veșmânt care să îmbrace Biserica Vie, care sunteți Dumneavoastră, credincioșii, având credința moștenită de la Sfinții Apostoli, care au primit dreapta credință de la Însuși Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif.

Alături de biserică, pe terenul de 1056 mp achiziţionat de parohie, va fi construit şi un centru cultural misionar.

La evenimentul din Duminica Sfinţilor au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, primarul localității Montreuil, dl. Patrice Bessac, precum și ai Ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

Zeci de preoți și sute de credincioși s-au adunat la acest eveniment istoric al comunității ortodoxe moldovenești din regiunea Parisului.

Comunitatea din Montreuil este îndrumată duhovniceşte de părintele Valeriu Jornea.

 

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului