Prima întâlnire a Sinodului Exarhatului Patriarhal al Europei de Vest a avut loc astăzi, 4 decembrie 2019 la Paris Posted on 4 December 2019    0 Comments;

Pe 4 decembrie 2019, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, în clădirea Administrației Eparhiei de Corsun la Paris, a avut loc prima întâlnire a Sinodului Exarhatului Patriarhal a Europei de Vest prezidată de Exarhul Patriarhal al Europei Occidentale, Mitropolitul Antonie de Korsun și Europa Occidentală.

La ședința Sinodului au participat toți ierarhii care își desfășoară slujba arhipastorală în țările Europei de Vest: Arhiepiscopul Simon al Bruxelles-ului și Belgiei, Arhiepiscopul Elisei de Haga și Olanda, Arhiepiscopul Nestor al Madridului și Lisabonei, episcopul Matfei de Suroj. La acest eveniment a fost invitat de asemenea vicarul Exarhal episcopul Ambrozie de Bogorodsk.

În cadrul întâlnirii, episcopii au discutat despre o gamă largă de probleme legate de forma de organizare și activitatea exarhatului vest-european.

Jurnalele Sinodului Exarhatului vor fi trimise spre aprobare Patriarhului Prea Sfinției Sale Kirill al Moscovei și al întregii Rusii și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Întâlnirea Sinodului a fost precedată de o Sfânta Liturghie festivă, pe care toți membrii Sinodului Exarhatului Europei Occidentale au desfășurat-o în mod colectiv în Catedrala Sfintei Treimi din Paris.

Fotografii

Comentarii

adaugă Comentariu

Completaţi formularul de mai jos pentru a adăuga un comentariu nou:
* *

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului