Duminica Tuturor Sfinților și începutul Postului Sfinţilor Apostoli Petru și Pavel

Înainte de începerea Postului Sfinților Apostoli Petru si Pavel, la 28 iunie 2024, în Duminica Tuturor Sfinților, Comunitatea ortodoxă moldovenesacă a Cuviosului Paisie de la Neamț a fost invitată la sărbătoarea patronală a parohiei franceze Saint Pierre de Chaillot din Paris și pentru a marca frumosul jubileu de 60 de ani a parohului aceste parohii, părintelui Jacques-Olivier.

Corul comunității, condus de Monahia Valentina Ciunciuc, au adresat un buchet excepțional de cântări și felicitări din partea comunității moldovenești. În continuare ieromanahul Iosif a ținut un mic cuvânt de învățătură cu ocazia acestei frumoase sărbători, îndemnându-ne pe toți la dobândirea dragostei și credinței fierbinți, pe care au avut-o Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

După Duminica tuturor Sfinților a început și postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Acest post, cunoscut în popor ca Postul Sânpetrului, este rânduit de Biserică în cinstea celor doi apostoli și pentru a ne aminti importanța postului înainte de a începe și realiza fapte importante. Semnificația acestui post constă și în cinstirea darurilor Sfântului Duh, care s-au pogorât asupra Sfinților Apostoli la Cincizecime. De aceea, în trecut acest post mai era numit și Postul Cincizecimii.

Postul Sf. Petru și Pavel ne oferă încă o dată prilejul de a medita asupra misiunii pe care cei doi Mari Apostoli ai Bisericii au desfășurat-o pentru propavăduirea Evangheliei și învățăturilor lui Hristos.

Pentru noi, cei de astăzi, trăind în tumultul zgomotos al lumii, învățăturile lăsate de Sfinţii Apostoli sunt foarte importante și călăuzitoare. Ei rămân pentru noi mari învăţători ai credinţei, misionari model şi rugători statornici pentru viaţa şi unitatea Bisericii lui Hristos, învățându-ne să ne rugăm neîncetat și să punem început bun în lucrarea faptelor bune.

Să urmăm învățăturile Sfinților Apostoli, să le citim viața, epistolele și acatistul lor, ori de câte ori suntem în necazuri sau ispite și să-i rugăm, aşadar, pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel să mijlo¬cească la Dumnezeu pentru noi astăzi şi în toate zilele vieţii noastre, cu rugăciunile lor să ne dea Domnul iertare de păcate, sănătate trupurilor şi mai cu seamă sufletelor noastre.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *