Eparhia Corsunului

Eparhia Corsunului regrupează parohiile Patriarhiei Moscovei din Franţa, Elveţia, Spania și Portugalia. Din 24 decembrie 2010 cârmuitorul eparhiei Corsunului este PS episcopul Nestor (Sirotenko).

Citeşte mai departe
 
Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului

Ultimele știri

Image
(Fotos) Hramul Comunității ortodoxe moldovenești de la Paris

Duminică, 19 noiembrie 2017, Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a marcat ziua hramului – pomenirea Sfântului cuviosului Paisie de la Neamț la Biserica Sfântului Duh din Clamart.

Posted on 20 November 2017
continuare
url
PREDICĂ din duminica a 24-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Am auzit astăzi, în duminica a 24-a după Cincizecime, pericopa din Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel, în care ni se spune că Hristos e pacea noastră, că în El suntem uniți.

Posted on 20 November 2017
continuare
1351_vindecarea-demonizatului
Predica din duminica a 23 după Cincizecime

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Am auzit astăzi Evanghelia despre demonizatul din ținutul Gadarenilor, sau Gherghesenilor, și citirea Apostolului despre dragostea lui Dumnezeu către omul căzut în păcat, despre trecerea de la moarte la viață a sufletului.

Posted on 14 November 2017
continuare
clamart
Pe 18 și 19 noiembrie vă invităm pe toți la hram!

Iubiți părinți, frați și surori, vă invităm la sărbătoarea hramului comunității noastre, pomenirea Sfântului cuviosului Paisie de la Neamț. Slujba de priveghere – 18 noiembrie, ora 18.00. Sfânta Liturghie – 19 noiembrie, ora 9.00.

Posted on 12 November 2017
continuare
1353_bogatul_nemilostiv
Predică în duminica a 22-a după Cincizecime

Iubiți frați și surori. Am auzit astăzi Sfânta Evanghelie despre bogatul nemilostiv și săracul Lazăr (Lc. 16:19-31). Această Evanghelie este zguduitoare și-l pătrunde pe om până în adâncurile sufletului său.

Posted on 7 November 2017
continuare
icoana-Maica-Domnului-de-la-Kazan-2
Predică la sărbătoarea în cinstea icoaneni Maicii Domnului din Kazan, 4 noiembrie 2017

Iubiți părinți, frați și surori, astăzi noi prăznuim sărbătoarea în cinstea icoanei Maicii Domnului din Kazan (Kazanskaya), care a apărut în orașul Kazan, în 1579.

Posted on 7 November 2017
continuare
?????????????????????????????????????????????????????????
Săptămâna a 21-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh. „Cine are urechi de auzit, să audă.” (Luca 8:15) Astăzi am auzit pilda Semănătorului. Această pildă ne dezvăluie imagini și simboluri asociate semănatului: semințele, țărina, roada.

Posted on 31 October 2017
continuare
IMG_7385
Anunț: Slujbă la comunitatea moldovenească

În duminica 22 după Cincizecime și praznicul sfintului apostol Iacov, ruda Domnului, pe 4-5 noiembrie 2017, va avea loc Privigherea, iar apoi va fi săvîrșită Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la Comunitatea ortodoxă moldovenească a cuviosului Paisie de la Neamț la Paris, la Biserica Sfîntului Duh din Clamart.

Posted on 28 October 2017
continuare
icoana_-_invierea_fiului_vaduvei_din_nain
Predică din duminica a 20-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și Fiului și Sfântului Duh. Citirea Evangheliei dedicată duminicii învierii fiului văduvei din Nain – este o relatare extraordinară în sensul său spiritual, moral și pedagogic.

Posted on 24 October 2017
continuare
invierea_fiului_vaduvei_din_nain_1
Predică din sâmbăta a 20-a după Cincizecime

Iubiți întru Domnul, părinți, frați și surori! Astăzi am auzit citirea Evangheliei despre chemarea vameșului Levi (apostolului Matei) să-l urmeze pe Hristos (Luca 5: 27-32) și citirea apostolică despre necazul care i s-a făcut apostolului Pavel și însoțitorilor săi în Asia (2 Cor. 1: 8-11).

Posted on 24 October 2017
continuare
predica-de-pe-munte
Predică din duminica a 19-a după Cincizecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Citirea Evangheliei de azi ne oferă posibilitatea să reflectăm asupra „Regulii de aur”, asupra normei etice, cunoscute în aproape toate religiile lumii avraamice, dharmice, în filosofia lui Confucius și în cea antică.

Posted on 18 October 2017
continuare
1347_pescuirea-minunata
Predică din duminica a 18-a după Cinciczecime

În numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh. Evanghelia de astăzi despre pescuirea minunată, apostolul despre colectarea darurilor, ziua pomenirii cuviosului Serghie de Radonej ne dezvăluie o temă deosebită – tema câștigurilor.

Posted on 12 October 2017
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului