Ambasadorul Moldovei în vizită la Seminarul Ortodox rus din Paris

Sâmbătă, 17 martie, ambasadorul Republicii Moldova în Franţa, domnul Oleg Serebrian, s-a aflat în vizită pentru prima dată la Seminarul Ortodox rus din Paris. Domnia sa a prezentat un discurs în faţa studenţilor despre istoria şi viaţa actuală a Bisericii Ortodoxe din Moldova, relaţiile dintre Stat şi Biserică, perspectivele şi problemele cu care se confruntă guvernul Republicii Moldova, răspunzând la numeroase întrebări despre starea politică din Moldova, relaţiile ei cu Uniunea Europeana, NATO şi Rusia.

Apoi Domnia sa a făcut cunoştinţă cu viaţa studenţilor de la acest seminar teologic. După aceea a avut loc o discuţia cu PS Nestor, episcopul de Corsun, cu rectorul seminarului, ieromonahul Alexandru Sineacov şi profesorii seminarului. Vizita sa încheiat la trapeza frăţească, pregătită de către studenţii seminarului. La această vizită a luat parte şi ieromonahul Iosif Pavlinciuc, secretarul comunităţilor moldoveneşti a eparhiei Corsunului.

După întâlnirea cu studenţii şi profesorii Seminarului Ortodox rus, domnul ambasador a vizitat biserica cuviosului Serafim de Sarov din Montgeron. Parohul comunităţii moldoveneşti de pe lângă această biserică, ieromonahul Nicodim Pavlinciuc, l-a întâmpinat călduros pe onoratul oaspete. La această întâlnire au fost discutate mai multe întrebări referitoare la colaborarea Ambasadei Republicii Moldova în Franţa cu comunităţile moldoveneşti din eparhia Corsunului.

D-l Oleg Serebrian este diplomat, scriitor, şi politolog moldovean. Domnia sa şi-a făcut studiile în Franţa şi Germania, a fost prorector la ULIM şi conferenţiar la catedra de ştiinţe sociale la aceeaşi universitate, a fost deputat în parlamentul Republicii Moldova. Dânsul este autor a mai multor manuale, cărţi şi articole referitoare la geopolitica ţărilor spaţiului pontic. Din iulie 2010, domnia sa îndeplineşte funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Franţa.

Fotografiile de la aseastă vizită le puteţi privi aici.

Comentarii

Articole similare