Diocèse de Chersonèse

Le diocèse de Chersonèse regroupe les paroisses du patriarcat de Moscou en France, en Espagne, en Suisse, au Portugal et en Italie. Actuellement elle réunit aussi les paroisses du diocèse de Bogorodsk, créé en 2006 pour l’Italie. A partir du 24 décembre 2010, Mgr Nestor (Sirotenko) est responsable de ces deux diocèse : de Chersonèse et de Bogorodsk.

(Română) PROGRAMUL SLUJBELOR ÎN SĂPTĂMÂNA PATIMILOR ȘI CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR DE PAȘTI

(Română) Pprogramul slujbelor în următoarele 2 săptămâni la biserica cuviosului Paisie din Paris: 7 rue du Bouquet de Longchamp, 75016.
Sâmbătă, 20 aprilie la ora 17.00 – Vecernia și Sfântul Maslu
Duminica, 21 aprilie la ora 9.00 – Acatistul Buneivestiri a Maicii Domnului și Sfânta Liturghie.

Mgr Pierre, évêque de Caffa, a célébré la Divine Liturgie en la paroisse du saint Païssios de Neamt à Paris

Le 11 février 2024, 36e dimanche après la Pentecôte, avec la bénédiction de l’Exarque patriarcal en Europe occidentale, Son Excellence Pierre, évêque de Caffa, auxilliare de l’Exarque patriarcal en Europe occidentale, a célébré la Divine Liturgie dominicale en l’église de la communauté moldave parisienne en l’honneur du saint Païssios Neamt.

(Română) Slujbă arhierească la biserica Comunității ortodoxe moldovenești de la Paris

(Română) Duminică, 11 februarie 2024, va avea loc prima slujbă arhierească în noul locaș al Comunității ortodoxe moldovenești de la Paris. La ora 9.30 îl vom întâmpina pe arhiereul PS Petru Pruneanu, episcop de Kaffa (Portugalia) și episcop vicar pentru Europa Occidentală în cadrul Patriarhiei Ruse.

Fête onomastique de la paroisse Saint-Séraphin à Montgeron

MONTGERON, le 15 janvier 2024 – La paroisse en l’honneur du saint Séraphin de Sarov à Montgeron a célébré sa fête patronale ce lundi 15 janvier 2024. La fête et la célébration eucharistique officiée à cet effet ont été présidées par Monseigneur Nestor, métropolite de Chersonèse et d’Europe occidentale, exarque patriarcal en Europe occidentale.

(Română) Pastorală la Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos a Înaltpreasfințitului Nestor, Mitropolitul Corsunului, Exarhul Europei de Vest

(Română) În această zi a Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos, să mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dat încă o dată posibilitatea de a ne apropia cu gândul de ieslea din Betleem, în care Fiul Unul-Născut și Cuvântul lui Dumnezeu a fost așezat de Sfânta Sa Mamă, pentru a contempla din nou iubirea divină și încrederea lui Dumnezeu în oameni.

(Română) Pastorală la sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos a Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir

(Română) În această zi sfântă, plină de lumină şi de adevăr, bucurie se așterne pe fața întregului pământ „căci Prunc S-a născut nouă, un Fiu S-a dat nouă, a Cărui stăpânire e pe umărul Lui, și se cheamă numele Lui: Înger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al păcii, Părinte al veacului ce va să fie. Și mare va fi stăpânirea Lui și pacea Lui nu va avea hotar.” (Isaia 9, 5-6).

(Română) Programul lecțiilor de spiritualitate ortodoxă pînă la sfârșitul anului 2023 la Biserica Sfintei Treimi din Paris

(Română) În acest an de studii, ca și în anii precedenți, continuăm lecțiile noastre despre spiritualitatea ortodoxă și asceză. Programul subiectelor lecțiilor și întâlnirilor noastre până la sfârșitul anului 2023: 1. 27 octombrie. Lecția introductivă. Spiritualitatea ortodoxă sau asceza în contextul disciplinelor teologice.