Portugalia: Biserica Sf. Apostol Andrei din or. Setubal a primit un lot de pământ

La 17 septembrie 2013, în or. Setubal a avut loc ceremonia oficială de transmitere a unui teren de pământ pentru construcţia bisericii de către Biserica Ortodoxă Rusă a Patriarhiei Moscovei.

Acest proiect unic reprezintă un exemplu a organizării unor relaţi bune si de succes a conaţionalilor noştri, în frunte cu I. Haşin, cu autorităţile portugheze.

Protoiereul Oleg Cheaburu, responsabilul Bisericii Sf. Apostol Andrei şi egumenul Arsenii (Socolov), responsabilul  bisericii Tuturor Sfinţilor a Patriarhiei Moscovei din Lisabona au menţionat importanţa acestui eveniment pentru întărirea potenţialului duhovnicesc a enoriaşilor ortodocşi.

La acest eveniment au participat: primarul oraşului Maria Daş Doreş Măira, care susţine activ ideea construirii bisericii, conducătorul secţiuniii comercial-economice a Consulatului Rusiei în Portugalia I. Zolkin şi reprezentantul „Rossotrudnicestva” V. Luzghin.

Noua biserică va fi înălţată pe un loc pitoresc, practic în centrul oraşului şi se va încadra organic în sfera arhitectorală a oraşului.

Comentarii

Articole similare