Prima biserică ortodoxă rusă va fi construită la Marbella (Estepona) în Spania

Duminică, 9 septembrie 2018, episcopul Nestor de Corsun a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica provizorie a Înălțării din provincia Costa del Sol din Marbella. Împreună cu el au concelebrat părintele Dimitri Osipenko și diaconul Igor Budnik.

Episcopul Nestor s-a aflat într-o vizită în sudul Spaniei, regiunea Costa del Sol în perioada 7 – 10 septembrie. Prezența sa este destul de importantă, deoarece a coincis cu începutul construcției viitoarei biserici grandioase a Înălțării în Estepona. Pe 10 septembrie, episcopul Nestor a sărbătorit slujba de mulțumire. El a mulțumit călduros primarului orașului, domnului Jose Maria Garcia Urbano, care sprijină în mod activ comunitatea ortodoxă locală și care a acordat, sub forma unui contract de leasing de 75 de ani, un teren mare de 5.850 de metri pătrați pentru construirea locașului ortodox.

Prima biserică ortodoxă rusă va fi construită în Marbella (Estepona)

Episcopul Nestor a mulțumit, de asemenea, liderilor Fundației „Inițiativa ortodoxă în Costa del Sol”, inclusiv doamnei Elena Zelenova, președinta acestui fond. Anume această fundație suportă toate cheltuielile de construcție a acestui proiect. Episcopul de Corsun a mulțumit, de asemenea, arhitecților biroului de design Tobal Architectos și Societățiii de construcții Jamena.

Episcopul Nestor a cerut binecuvântarea divină pentru acest proiect, care trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2019.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *