Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse s-a desfășurat la Kiev

La 26 iulie a.c . a avut loc şedinţa ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, desfăşurată la Lavra Pecerska din Kiev, sub conducerea Preafericitului Patriarh Kiril, al Moscovei şi al Întregii Rusii.

Lucrările Sfântului Sinod, premergătoare celebrării Încreştinării Rusiei şi a zilei prăznuirii Sf. Kneaz Vladimir, au început cu adresarea Patriarhului Kiril, prin intermediul căreia Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a salutat participanţii la şedinţă, enumerând cele mai stringente teme ce urmează a fi abordate.

În cadrul şedinţei au fost luate mai multe decizii importante, inclusiv data organizării Soborului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse, planificat pentru 2-5 februarie 2013.

Au fost examinate noile informații despre circumstanțele asasinării familiei imperiale ruse în 1918 în baza noilor descoperiri, în special rămășițele umane la Ecaterinburg, nu departe de locul execuției. Cu toate acestea, Sinodul nu a publicat până în ziua de azi nicio declarație la acest subiect.

Sinodul a purces la crearea noilor mitropolii și eparhii pe teritoriul Rusiei. Astfel sediile din Simbirsk, Kemerovo, Tceliabinsk, Penza și Kursk au devenit mitropolii. Noi zece eparhii au fost create pe teritoriul lor.

Ulteriori au fost ascultate rapoartele arhiereilor din cadrul Sinodului referitoare la activitatea recentă şi propunerile cu privire la acţiunile ce urmează a fi întreprinse ulterior.

Comentarii

Articole similare