Simpozion internațional despre moştenirea spirituală şi culturală a Sfȃntului Paisie de la Neamț, la 300 de ani de la naşterea sa (1722-2022)

În acest an se împlinesc 300 de ani de la nașterea Cuviosului Paisie Velicicovschi. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Iașilor, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” și Mănăstirea Neamț organizează Simpozionul Internațional „Moştenirea spirituală şi culturală a Sfȃntului Paisie de la Neamț. 300 de ani de la naştere (1722-2022)”, care se va desfășura în perioada 13-16 noiembrie 2022.

Deschiderea oficială va avea loc în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan, duminică 13 noiembrie, începând cu ora 16:00, unde vor vorbi Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Filip, Mitropolit de Poltava și Mirgorod – care va susține comunicarea principală cu titlul: Activitatea de traducere a Cuviosului Paisie Velicicovschi, și Preacucernicul Părinte Decan Ion Vicovan. La final, corul „Iosif Naniescu” al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” va interpreta câteva cântări alcătuite în obștea Sfântului Paisie.
Programul Simpozionului Sf Paisie de la Neamt 2022

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *