Exarhatul Corsunului și a Europei Occidentale

Exarhatul Corsunului și a Europei Occidentale regrupează parohiile Patriarhiei Moscovei din Principatul Andora, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Regatul Spaniei, Italia, Principatul Lichtchenstein, Marele Ducat al Luxemburgului, Monaco, Regatul Țărilor de Jos, Republica Portugheză, Republica Franceză și Confederația Elvețiană. Din 28 decembrie 2018 cârmuitorul exarhatului Corsunului este ÎPS mitropolit Ioan (Roșin).

Citeşte mai departe
 
Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din eparhia Corsunului

Ultimele știri

Predica în duminica lui Zacheu și pomenirea sfântului Efrem Sirul

„Căci ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credincioşilor” (I Tim. 4:10). Acestea cuvinte le-am auzit astăzi, în Epistola către Timotei a Sfântului Apostol Pavel. 

Posted on 13 February 2019
continuare
22 februarie 2019: prezentarea filmului „Un mileniu pe Sfântul Munte”

La 22 februarie, ora 19.00, în Centrul Cultural și Spiritual Ortodox Rus din Paris va avea loc o seară spirituală și educațională cu tema „A face cunoștință cu Ortodoxia: o mie de ani pe Muntele Athos”.

Posted on 13 February 2019
continuare
Hramul Bisericii Sfiniților Trei Ierarhi din Paris

Marti, 12 februarie 2019, în ziua pomenirii sfinților trei ierarhi Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur, Mitropolitul Ioan de Corsun și Europa de Vest a condus Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Sfinților Trei Ierarhi din Paris.

Posted on 13 February 2019
continuare
Filocalia: La izvoarele iubirii de frumusețe divină

Articolul despre Filocale este preluat din cursurile de Spiritualitate Ortodoxă ținute pe lângă Catedrala Sfintei Treimi și Centrul Spiritual și Cultural Rus din Paris. Articolul prezintă un interes pentru toți cei ce doresc să cunoască obârșia operilor patristice.

Posted on 12 February 2019
continuare
„Al doilea Ierihon”. Predică la săptămâna a 36-a după Cincizecime și ziua pomenirii Sfântului Maxim Mărturisitorul

Evanghelia din duminica de astăzi ne vorbește despre orbul care stătea la porțile Ierihonului. Ierihon este un oraș, care primul a căzut la intrarea poporului lui Dumnezeu în Țara Făgăduinței.

Posted on 6 February 2019
continuare
Predica la duminica a 31 după Rusalii

Iubiți părinți, frați și surori, iată suntem la sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Astăzi este odovania praznicului Botezului Domnului Iisus Hristos. Săptămâna viitoare continuăm timpul obișnuit al anului bisericesc.

Posted on 31 January 2019
continuare
Predica de sâmbătă după Arătarea, Botezul Domnului.

Iubiți părinți, frați și surori, vă felicit pe toți cu ocazia zilei de astăzi, a sâmbetei de după Botezul și Arătarea Domnului nostru Iisus Hristos, de asemenea vă felicit și cu ocazia sfințirii Agheazmei Mari.

Posted on 30 January 2019
continuare
Reflecții la duminica a 30-a după Cincizecime

Şi L-a întrebat un dregător, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Iar Iisus i-a zis: Pentru ce Mă numeşti bun? Nimeni nu este bun, decât unul Dumnezeu. Ştii poruncile: Să nu săvârşeşti adulter, să nu ucizi, să nu furi…

Posted on 25 January 2019
continuare
Predica la duminica după Botezul Domnului nostru, Iisus Hristos

Iubiți părinți, frați și surori, sărbătorind duminica după Botezul sau Arătarea Domnului nostru Iisus Hristos și pomenirea sf. Ioan Botezătorul descoperim o deosebită explicație teologică a iconomiei lui Dumnezeu pentru lume.

Posted on 24 January 2019
continuare
Părintele François Brune a trecut la Domnul

Părintele François Brune, născut la 18 august 1931, a trecut la Domnul în ziua de miercuri, 16 ianuarie 2019. Hirotonit preot în Biserica Catolică, el a devenit la sfârșitul vieții sale, în duminica din ajunul Sfintelor sărbători de Paști 2018, preot ortodox.

Posted on 23 January 2019
continuare
20 ianuarie: Pelerinaj la Biserica Sf. Dionisie Areopaghitul și a Sf. Ioan Botezătorul de la Saintines

Duminică, 20 iqnuqrie 2019 va avea loc un pelerinaj laBiserica Sf. Dionisie Areopaghitul și a Sf. Ioan Botezătorul de la Saintines (Saintines, dept. de l’Оise).

Posted on 15 January 2019
continuare
Sărbătoarea Botezul Domnului nostru Iisus Hristos este botezul nostru al tuturor

Sărbătoare Bobotezei poate fi plasată pe al treilea loc între sărbatorile cele mare creştine de peste an, măcar că în secolul IV ea încă se sărbătoarea odată cu Naștea Domnului.

Posted on 14 January 2019
continuare

Calendar Ortodox

Întreabă preotul

Programul slujbelor

Pelerinaje, Sfințenii

Resurse Ortodoxe

Arhive

Facebook

Twitter


© 2011 Comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Eparhia Corsunului