Bisericile ortodoxe au participat la Conferința ecumenică internațională de spiritualitate ortodoxă din Bose (Italia).

În perioada 9 – 12 septembrie 2015, la Mănăstirea Bose din Italia a avut loc una din cele mai prestigioase conferinţe de spiritualitate ortodoxă din lume, ajunsă la ediţia a XXIII-a.

Organizată de frăţimea mănăstirii din Bose, în colaborare cu Bisericile Orotodxe, conferinţa a avut drept subiect principal “Milă şi iertare”.

La conferintă s-au adunat reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe Surori, Bisericii Romano-Catolice, Bisericilor Ortodoxe Orientale, Bisericii Anglicane şi denominaţiunilor protestante.

Tradiţional, la lucrările conferinţei au participat teologi şi savanţi din diverse instituţii teologice şi centre de cercetare a Univeristăţilor ortodoxe, catolice şi protestante. Mai mult de 250 de membri din 33 de ţări ale lumii au avut posibilitatea să asculte prezentările şi discuţiile traduse simultan în 4 limbi: engleza, italiana, greaca şi rusa.

Temele şi comunicările prezentate au fost deosebit de interesante, abordînd cele mai actuale probleme din punct de vedere teologic şi spiritual.

Din partea Eparhiei Corsunului la acest eveniment a participat ieromonahul Iosif Pavlinciuc, secretarul eparhial pentru ocîrmuirea comunităţilor moldoveneşti.

Mai multe inforamtii despre acest evenitment şi fotografii puteţi găsi pe siteul mănăstirii din Bose.

Comentarii

Related Post