Franța: Hramul Schitului Sfântul Duh din Mesnil-Saint-Denis, Yvelines

La 9 iunie 2014, schitul Sfântului Duh din Mesnil-Saint-Denis, una din cele mai vechi parohii a Bisericii Ortodoxe Ruse din Franța, și-a marcat ziua hramului și aniversarea de 80 de ani de la întemeierea comunității monahale.

Cu această ocazie, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de episcopul Nestor al Corsunului, împreună cu egumenul Barsanuphe Ferrier, parohul schitului, protoiereul Mihail Rousseau, parohul Bisericii Sfinţilor noi martiri şi mărturisitori din Vanves, iereul Maxim Politov, secretarul eparhiei Corsunului și diaconul Gheorghe Șeșko.

Sfânta Liturghie a fost efectuată în limba franceză și slavonă, răspunsurile la strană fiind date de corul Seminarului Teologic din Paris și corul enoriașilor schitului Sf. Duh.

După Sf. Liturghie, episcopul Nestor a săvârșit Drumul Crucii și litia la mormântul celebrului pictor din emigrația rusă – călugărul Grigorii (Krug).

Apoi au avut loc ceremonii oficiale în legătură cu oferirea bisericii Sf. Duh de către Franța a titlului de – ”Monument al arhitecturei Franței sec. XX”, la care au participat consilierul pe probleme culturale a departamentului Yvelines, adjunctul primarului or. Mesnil-Sant-Denis, responsabilul comunității catolice locale, și oaspeții parohiei.

mesnil-st-denis4

 

mesnil-st-denis3

mesnil-st-denis2

 

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiți pe siteul eparhiei.

 

 

Comentarii

Related Post