Franţa: O nouă reuniune a consiliului Asociaţiei Eparhiale a avut loc la Paris

Joi, 10 martie 2016, în sala fetivă a catedralei Sfinţilor Trei Ierarhi din Paris, a avut loc o nouă reuniune a consiliului Asociaţiei Eparhiale a Bisericii Ortodoxe Ruse în Franţa. Reiuniunea a fost condusă de episcopul Nestor al Corsunului.

Consiliul a examinat mai multe probleme ce au un caracter biserico-administrativ, legate de activitatea Eparhiei Corsunului pe teritoriul Franţei.

În timpul şedinţei a fost prezentat raportul episcopului Nestor despre situaţia afacerilor eparhiei de la începutul anului 2016. De asemenea, a fost citit mesajul parohului comunităţii Sf. Serafim din Bordeaux despre transmiterea în dar a unei noi încăperi pentru biserică din partea comunităţii din regiunea Aquitaine.

La final, a avut loc o discuţie generală, în timpul căreia membrii Consiliului au discutat diverse întrebări, care nu au fost incluse în ordinea de zi.

Asociaţia Eparhială a Bisericii Ortodoxe Ruse în Franţa a fost înfiinţată de către Eparhia Corsunului în aprilie 2008. Ea a devenit prima asociaţie eparhială necatolică din Franţa, recunoscută de stat.

Preşedintele Asociaţiei Eparhiale este episcopul Nestor de Corsun, secretar – ieromonahul Alexandr (Siniacov).

Comentarii

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *