Mesaj de felicitare adresat PS Episcop Nestor de Corsun cu prilejul aniversării a cinci ani de slujie arhierească

Sîmbătă, 5 septembrie 2015, se împlinesc cinci ani de la hirotonia PS Nestor ca episcop de Cafa, eparhie sufragană a Corsunului.

Preasfinția voastră,

Primiţi cele mai calde şi cordiale felicitări din partea Comunităţii noastre cu ocazia acestui frumos jubileu. Vă dorim mulţi ani întru Domnul. Τον Δεσπότην και Αρχιερέα ημών, Κύριε φύλαττε, εις πολλά έτη, Δέσποτα.

Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă lumineze, întărească și să Vă ajute în slujirea arhipăstorească, în toate eforturile pentru dezvoltarea duhovnicească, binele şi prosperarea întregii Eparhii.

Pe Stăpînul şi Arhiereul nostru, Doamne îl păzeşte întru mulţi ani!!!

________________________________

PS NESTOR (Sirotenko), episcop de Corsun

PS Nestor (Sirotenko) a fost numit episcop de Corsun la 24 decembrie 2010 și este responsabil de comunităţile patriarhatului Moscovei din Franţa, Elveţia, Spania şi Portugalia.

Este succesorul PS Innochentie Vassiliev, numit arhiepiscop de Vilnius şi Lituania.

La 31 mai 2010 PS Nestor a fost numit episcop de Cafa, eparhie sufragană a Corsunului, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Hirotonia sa episcopală a fost săvârșită la catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova la 5 septembrie 2010 de sărbătoarea Sfântului Ireneu din Lyon.

NestorÎn perioada anilor 2008 – 2010, PS Nestor a fost vicar al parohiilor eparhiei Corsunului în Franţa şi paroh al catedralei Sfinţilor Trei Ierarhi din Paris.

Născut în 1974 la Moscova, PS Nestor şi-a făcut studiile la seminarul şi academia teologică din Serghiev-Posad.

Ajunge în Franţa în anul 1999 pentru a-şi continua studiile la Institutul teologic ortodox Sfântul Serghie.

Pe parcursul mai multor ani, părintele Nestor a fost paroh la biserica ortodoxă din Asnières, aflată în jurisdicția exarhatului parohiilor ruse din Europa occidentală a patriarhatului Constantinopolului.

PS Nestor predă teologia pastorală la Seminarul ortodox rus din Epinay-sous-Sénart.

Comentarii

Related Post