(Video) Prea Sfinţitul Longhin de la Bănceni e în stare gravă! SĂ NE RUGĂM PENTRU EL

“Va rog sa spuneti tuturor sa se roage pt PS Longhin de la Banceni. E in stare f grava (posibil sa fi avut infarct sau o agravare a bolilor sale, nenumarate). Azi ar fi trebui sa fie transferat cu elicopterul sau avionul in strainatate dupa 2 saptamani de spitalizare la Cernauti. Si-a luat ramas bun de la toti ca inaintea plecarii celei din urma, era senin si impacat, trist doar pt ca nu va vedea totate lucrarile terminate in manastire, si mai ales din mila pt. oameni. Toti il jelesc deja la Banceni. Sa ne rugam Domnului pt. sanatatea sa!“ Primit pe messenger.

Presfinţitul Longhin Jar, episcop vicar al Cernăuţiului, este ctitorul mânăstirii Bănceni din Bucovina de Nord, actualmente în Ucraina. Tot el a înfiinţat şi un orfelinat de copii, ajungând sa fie efectiv tatăl adoptiv a catorva zeci dintre ei.

În total mănăstirile Bănceni şi Boian pe care le păstoreşte Prea Sfinţitul, au grijă de peste 400 de copii orfani. În acelaşi timp, vrednicul ierarh adăposteşte şi hrăneşte, cu dragoste, pelerinii români care merg acolo sau mai departe la mânăstirile din Ucraina şi Rusia.

Toate pelerinajele spre spaţiul rusesc includ, aproape obligatoriu, mânăstirea Bănceni. E ca o bază de plecare a românilor spre lavrele ucrainiene şi ruseşti.

ACTUALIZARE Pentru cine nu ştie mai multe despre acest minunat om, recomand filmele de mai jos:   Şi într-o conferinţă în România… ACTUALIZARE Preiau un comentariu de pe Apologeticum: ionut stanciu 5 aprilie 2014 at 18:13 Doamne ajuta. Vladica Longhin este in stare grava. sa ne rugam pt. el. avut un preinfarct pe langa altele pe care le-a mai avut. acu cateva minute am vorbit la Banceni si ni s-a spus ca este transferat in Germania. Este omul lui Dumnezeu. El a spus sa ne rugam pt. mantuirea lui, nu pt. sanatate. Sa-l mai tina Dumnezeu printre noi, dar el a spus ca nu mai poate. Sursa: apologeticum.ro danielvla.wordpress.com Dumnezeu să-l ţină sănătos, căci mulţi oameni au încă nevoie de el!

Comentarii

Related Post