Spania: A avut loc Sfinţirea Bisericii Maria Magdalena din Madrid

La 15 mai 2016, episcopul Nestor al Corsunului şi episcopul Antonii de Bogorodsc au săvîrşit marea sfinţire a Bisericii Maria Magdalena din Madrid.

În timpul Sfintei Liturghii au slujit împreună cu episcopii protoiereul Andrei Cordocikin, parohul bisericii; arhimandritul Macarii (Roseio), responsabilul parohiilor eparhiei Corsunului în Spania şi Portugalia; egumenul Serafim (Pavlov), parohul bisericii Buna Vestire din Barcelona; protoiereul Alexii Krîlov din Sanct-Petersburg, protoiereul Iaroslav Dibaci, parohul Bisericii Naşterii Maicii Domnului din Torrevieja; protoiereul Serghei Prosandeev, parohul Bisericii Sfîntului Gheorghe din Valencia; ieromonahul Siluan (Sandor) (Biserica Ortodoxă Română) şi iereul Andrei Borisiuc. În timpul Sfintei Liturghii s-au rugat arhimandritul Dimitrios (Saez), Patriarhia Constantinopolului, episcopul Juan Antonio Martinez Camino al Bisericii catolice în Madrid.

Altarul din marmoră de Carrara a fost realizat de sculptorul spaniol Antonio Soler după schiţele parohului bisericii şi a iconografului englez Aidan Harte. Confrom tradiţiei, în timpul sfinţirii au fost puse în altar părticele din moaştele Sfîntului Eulalie (martir din sec. IV din Merida). A fost sfinţit de asemenea un nou antimis pentru biserică.

Din Sfînta Evanghelie s-a citit în slavonă şi în spaniolă.

După Sfînta Liturghie episcopii au adresat un mesaj de felicitare enoriaşilor, pelerinilor şi oaspeţilor bisericii. Iurii Korciaghin, ambasadorul Federaţiei Ruse în Spania a fost decorat cu ordinal Sf. Serghie de Radonej de gradul III.

Enoriaşii activi şi care au ajutat mult biserica au primit diplome din partea Patriarhiei şi Eparhiei.

În numele enoriașilor, parohul bisericii, protoiereul Andrei a mulțumit episcopilor pentru ritualul de sfinţire şi a adus în dar episcopului Nestor veșminte episcopale făcute de maeștri sârbi. Episcopul Antonie a primit în dar o Panaghie – copie reprodusă după o panaghie veche, păstrată în muzeele Vaticanului.

În aceeaşi zi, ambasadorul rus Iurii Korciaghin i-a invitat pe oaspeţii înalţi la un prînz solemn. În biserică de asemenea a fost servit un prînz de sărbătoare.

Cu ocazia sărbătorii Sfintelor Femei Mironosiţe, tineretul parohiei a oferit pliante de felicitare şi flori fiecărei femei, iar copiii au organizat un flash mob cîntînd « Mama este primul cuvînt ».

Seara enoriaşii bisericii au organizat un concert la Opera regală din Madrid. Seara s-a terminat cu o cină de sărbătoare.

Mai multe fotografii găsiţi pe siteul eparhial.

DSC_3202.800x1000w

DSC_3136.800x1000w

DSC_3140.800x1000w

DSC_3158.800x1000w

Comentarii

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *