Franţa: Începutul anului de studii 2014 la şcoala parohială a bisericii din Montgeron

La 4 octombrie 2014, în zi de sâmbătă, şcoala parohială a bisericii cuv. Serafim de Sarov din Montgeron şi-a deschis uşile în faţa tinerilor enoriaşi şi prieteni ai bisericii noastre.

La ora 10.00 profesorii, educatorii și copii s-au adunat împreună cu părinţii lor în biserică pentru a se ruga împreună la începutul unui nou an de studii. Te-Deumul a fost săvârşit de ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc).

În discursul său, adresat copiilor, el a amintit că învăţătura – este o muncă grea, pe care fiecare trebuie să o îndeplinească cu insistenţă şi străduinţă. Cu ajutorul Domnului permanent ar trebui să însuşeşti şi să-ţi perfecţionezi cunoştinţele, nu doar de ordin practic, dar şi spiritual.

Pe învăţători părintele i-a îndemnat să aibă multă răbdare şi să acorde ajutor la învăţătură copiilor, iar părinţii să manifeste o grijă deosebită faţă de tradiţiile ortodoxe, limba şi cultura maternă, să-i înveţe pe copii să-i respecte pe cei mai mari.

„În timpul studiilor, în şcoala noastră parohială, vom acorda o atenţie deosebită formării spirituale. Pentru noi este important să educăm nu doar mintea, dar şi sufletul, şi inima. Fără credinţă, fără Biserică, fără Dumnezeu nimeni nu a reuşit încă să devină virtuos şi neprihănit. Ce înseamnă acest lucru? Virtuos, adică să fii bun după exemplul lui Hristos, iar neprihănit – a avea o minte integră şi sănătoasă. Şi încă ceva: este bun acel om, care este capabil să dea altuia ceea ce are el – timp, atenţie, grijă, cel care este capabil să iubească. Neprihănit este cel care are mintea curată de orice păcat şi neadevăr. Deci, dragi copii, împreună vom învăţa, astfel încît, acumulînd cunoştinţe practice, să creştem şi duhovnicește”.

După Te-Deum în sala festivă a continuat partea oficială a sărbătorii şi a răsunat primul sunet. La prima lecţie copiii erau foarte entuziasmaţi şi curioşi, deoarece în fiecare grupă de copii s-a predat în limba maternă (rusă, română), pe care ei o folosesc doar acasă.

La sfîrşit, toţi cei adunaţi, copii, profesori, părinţi, oaspeţi au continuat sărbătoarea în jurul mesei cu multe dulciuri.

Fotografii de la acest eveniment găsiţi în galeria foto.

Comentarii

Related Post