(Română) A fost descoperit mormântul Sfântului Apostol Filip

Potrivit agenţiei de presă Anatolia, citată de AFP, a fost descoperit mormântul Sfântului Apostol Filip, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Mântuitorului Iisus Hristos.

O descoperire importantă pentru lumea creştină şi pentru arheologie a fost adusă la lumină de către o echipă de arheologi, condusă de profesorul italian Francesco d’Andria, în Pamukkale, vechiul oraş Hierapolis, din vestul Turciei.

« Încercăm de ani de zile să găsim mormântul Sfântului Apostol Filip. (…)L-am descoperit, în cele din urmă, printre ruinele unei biserici (din zonă) pe care am găsit-o acum o lună », a spus arheologul, care lucreaza de mai mulţi ani în Turcia.
El a mai declarat că mormântul nu a fost încă deschis.

Născut în Galileea, astăzi Israel, Filip a fost un ucenic al lui Hristos. El a fost trimis să evanghelizeze regiunile din Asia Mică, a fost bătut cu pietre şi, mai apoi, crucificat de către romani la Hierapolis, în Frigia.

Actuala aşezare Pamukkale este o destinaţie turistică cunoscută pentru apele sale termale şi pentru rocile sedimentare, pentru travertinul alb, numele său însemnând « Castel de Bumbac », în limba turcă, mai informeaza Agenţia de Ştiri Lacasuri Ortodoxe, conform relatărilor de ultima ora ale serviciului de presă Anatolia.

Surse: www.ziarullumina.ro, www.lacasuriortodoxe.ro

Comentarii

Related Post