Biserica sârbă cere ajutor pentru victimele inundațiilor

În legătură cu inundațiile care au cuprins o mare parte din Serbia și țara vecină, Bosnia și Herțegovina, Consiliul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe i-a chemat pe toți credincioșii să ia parte în mod activ la lupta cu inundaţiile fără precedent şi ajutorul victimelor.

“Cu o mare îngrijorare și durere în suflet, dar cu credință neclintită în dragostea și mila lui Dumnezeu apelăm la clerul şi poporul credincios al sfintei noastre Biserici, precum și la toți oamenii de bună credință, în legătură cu inundațiile catastrofale și suferința a unui număr mare de persoane în Serbia. Apelăm în primul rând la clerul nostru de a manifesta solidaritate creștină cu toate victimele și sinistraţii, participând în mod activ la protecția așezărilor umane și obiectelor vitale, oferind adăpost și ajutor cu alimente, îmbrăcăminte și medicamente, materiale și orice alte tipuri de sprijin pentru semenii voştri. În special ne adresîm confraţilor preoți și ieromonahi pentru a înmulți rugăciunile, a săvârşi molebene cu ocazia vremii nefavorabile şi a fi în fruntea celor care mărturisesc dragostea întru Hristos, pentru a-şi ajuta frații și surorile în suferință , “-se menţionează în adresarea oficială.

Serbia şi Bosnia se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, autoritățile fiind nevoite să declare stare de alertă și să mobilizeze armata pentru a salva miile de sinistrați.

Potrivit celui mai recent bilanț, cel puţin 44 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele patru zile, relatează AFP. În Serbia, o nouă viitură este așteptată în cursul acestei seri pe râul Sava, care a depășit cu un metru nivelul atins la ultimele inundații. Premierul sârb Aleksandar Vucici a catalogat situația drept catastrofală și le-a mulțumit sârbilor care au intervenit prompt la acțiunile de consilidare a digurilor, dar și națiunilor străine care au trimis ajutoare de urgență.

Sursa: www.ortodox.md

Comentarii

Related Post