Franţa: Masa rotundă « Rolul monahismului în societatea contemporană » la Paris

La 16 octombrie 2015 a avut loc o Masă rotundă cu tema : « Rolul monahismului în societatea contemporană » la Paris.

La acest eveniment a participat secretarul comunităților moldovenești din eparhia Corsunului, ieromonahul Iosif (Pavlinciuc). De asemena în discuții au luat cuvint episcopul Mark (Alrik) (Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale), arhimandritul Elias (Ragot) din Mănăstirea Schimbării la Faţă a Domnului Iisus Hristos (Patriarhia Constantinopulului), maica Elena, stareţa a mănăstirii Nașterii Maicii Domnului (Patriarhia Constantinopulului), protoiereul Nikolai Chernokrak (Patriarhia Constantinopulului), preotul călugăr benidiktian Michel Malevre (Biserica Romano-Catolică), fratele Richard de la mănăstirea Teze (Biserica Romano-Catolică).

Corul, format de călugărițele din mănăstirea Jicea (Biserica Ortodoxă Sîrbă), a prezentat un concert frumos. De asemenea, în cadrul mesei rotunde, participanţii au vizionat un film scurt despre istoria mănăstirii Jicea, care în acest an marchează aniversarea de 800 de ani.

La masa rotudă s-au adunat mai mult de 100 de persoane: călugări, clerici, profesori, jurnalişti şi creştini dornici de a sorbi din frumuseţea călugăriei. Evenimentul s-a desfăşurat în sala Jean XXIII Mutualité Saint-Christoph, 277 rue Saint-Jacques, 75005 Paris.

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (3)

FullSizeRender (5)

FullSizeRender

Comentarii

Related Post

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *