Franța: Parohiile ortodoxe din Franța vor participa la Drumul Crucii cu icoana Maicii Domnului din Tabînsk

Cu binecuvîntarea patriarhului Kiril al Moscovei în perioada 29 aprilie – începutul lunii mai 2015, la bisericile și comunitățile ortodoxe din Franța va avea loc Drumul Crucii al cazacilor cu icoana Maicii Domnului din Tabînsk.

Conducătorul duhovnicesc al pelerinajului este episcopul Gurii (Fedorov) al Arsenievsk şi Dalinegorsk.

Unul din scopurile acestui pelerinaj este stabilirea contactelor cu reprezentanții comunităților ortodoxe din Europa, care ulterior vor putea participa la proiecte comune, asemenea inițiativei ”Expediție ortodoxă în diferite țări și continente”.

În cadrul acestui pelerinaj în Franța vor fi vizitate următoarele biserici:

Comunitatea Sf. Ioan Botezătorul – 29 aprilie;

Biserica Sf. Serafim de Sarov din Montgeron – 30 aprilie, ora 18.00;

Catedrala Sfinților Trei Ierarhi – 1 mai – începutul Sf. Liturghii;

Catedrala Sf. Nicolae din Nice – 3 mai – începutul Sf. Liturghii;

Comunitatea Bisericii Ortodoxe Ruse în Străinătate din Cannes – 3 mai, aproximativ la orele 14.00 – 15.00.

Apoi – plecarea în Italia.

Date istorice:

Cazacii din Orenburg au stabilit unul din cele mai cunoscute și mari Drumuri ai Crucii din istoria Rusiei.

Din 1848 – pînă în 1919, Drumul Crucii avea loc în regiunile Ural, Siberia, Volga, în fiecare an, aproape 70 de ani fără întrerupere.
Icoana Maicii Domnului din Tabînsk este una din cele 36 de icoane făcătoare de minuni apărute în Rusia timp de o mie de ani.

Distanța medie a Drumului Crucii este de mai mult de 4500 de km.
În 1919, Drumul Crucii a fost întrerupt de atacul detașamentelor Armatei Roșii. Cazacii din Orenburg au reușit să ia icoana prin luptă și de atunci ea se păstrează la generalul A. I. Dutov. Împreună cu armata generalului, icoana a ajuns în China, unde s-a păstrat în biserica Sf. Nicolae din or. Kulidje.

În 1965, în timpul revoluției culturale, toți rușii care locuiau în oraș au fost arestați, biserica – jefuită, iar icoana a dispărut.
În prezent, locul aflării originalului nu este cunoscut, dar există cîteva copii făcătoare de minuni a icoanei Maicii Domnului din Tabînsk, de la care și astăzi au loc vindecări miraculoase. Una din aceste copii participă la Drumul Crucii restabilit de cazaci.

Noul Drum al Crucii cu icoana Maicii Domnului Tabînsk a început din 3 iulie 2010 (ziua apariției icoanei) de la locul apariției icoanei nu departe de or. Krasnoulisk și are loc fără întrerupere pe locuri istorice.

Comentarii

Related Post