În sîmbăta săptămînii Patimilor episcopul Nestor a săvîrșit Sfînta Liturghie în Biserica Sfinților Trei Ierarhi din Paris

La 30 aprilie 2016, în Sîmbăta Mare, episcopul Nestor al Corsunului a săvîrșit Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Vasile cel Mare în catedrala Sfinților Trei Ierarhi din Paris.

Împreună cu episcopul au slujit protoiereul Nicolai Rebinder, parohul bisericii, părintele Maxim Politov, secretarul Administrației Eparhiale, ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), parohul Bisericii Sf. Serafim de Sarov din Montgeron, părintel Nicolai Nikișin, șeful Departamentului de Pelerinaje în Paris, iereul Zinovii Gombessa, iereul Ioann Dimitrov, protodiaconul Alexii Sobolev, protodiaconul Nicolai Rebinder, diaconul Gheorghe Șeșco și diaconul Antonii Ivașin.

La Intrarea Mică, pentru slujirea cu dedicație Biserici lui Hristos și în legătură cu a 10-a aniversare a slujirii preotului, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii Chiril, ieromonahului Nicodim (Pavlinciuc) i-a fost acordat dreptul de a purta Paliță.

După citirea din Apostol, în timpul cîntării psalmului 81, episcopul și preoții s-au îmbrăcat în alb. Episcopul Nestor a sfințit apoi pîinea și vinul.

Ultima Liturghie a Sf. Vasile cel Mare din acest an s-a încheiat cu predica episcopului.

Comentarii

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *