Franţa: Sărbătoarea Acoperămîntul Maicii Domnului la Skitul din Saint Mars de Locquenay

Sărbătoarea Acoperămîntului Maicii Domnului, hramul Skitului din Saint-Mars-de-Locquenay, a fost celebrată la 14 octombrie 2015.

Sfînta Liturghie a fost oficiată de PS Nestor, episcop de Corsun, împreună cu ieromonahul Jean Baron, responsabilul Skitului, ieromonahul Nicodim Pavlinciuc, parohul Bisericii Sfîntului Serafim de Sarov din Montgeron, protodiaconul Alexis Sobolev, diaconii Paul (România), Ambrosie (Moldova).

Numeroşi enoriaşi ai parohiei din Montgeron au participat la slujba de sărbătoare din Saint Mars de Locquenay, rugîndu-se împreună cu oaspeţii şi enoriaşii skitului.

Sfînta Liturghie a fost săvîrşită în mare parte în limba slavonă ; unele rugăciuni au fost pronunţate în franceză, greacă şi română.

Episcopul Nestor, cu ocazia a 15 ani de la hirotonie, a oferit ieromonahului Jean dreptul de a purta crucea pectorală de aur, pe care şi i-a înmînat-o în timpul slujbei. Iar la sfîrşit, după predica de felicitare, episcopul a oferit skitului o frumoasă icoană veche reprezentînd Crucificarea.

Agapa frăţească i-a reunit pe toţi la discuţii calde şi prietenoase după slujbă.

După participare la hramul Skitului Acoperămîntul Maicii Domnului, episcopul Nestor a efectuat o scurtă vizită la mănăstirea Sfîntului Siluan Athonitul.

Fotografii de la acest eveniment găsiţi pe siteul eparhiei Corsunului.

IMG_6430_6431.800x1000w

Comentarii

Related Post

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *