Spania: Enoriaşii Bisericii Sfintei Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena din Madrid au săvîrşit un pelerinaj la sfinţeniile din nordul Spaniei

La 11 octombrie 2015 enoriaşii bisericii Sfintei Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena din Madrid au săvîrşit un pelerinaj la sfinţeniile din nordul Spaniei. Călătoria a fost condusă de parohul bisericii protoiereul Andrei Kordocikin.

După Sfînta Liturghie pelerinii au plecat din Madrid şi s-au îndreptat la mănăstirea Santo Domingo de Silos.

În drum au vizitat biserica Sfintei Cecilia, nu departe de mănăstire, partea de bază a căreia a fost construită în sec. X.

Pelerinii au efectuat o excursie prin mănăstire, seara s-au rugat împreună la vecernie. Mănăstirea este considerată unul din cele mai importante centre a cîntării Gregoriane – tradiţia muzicală care-şi are originea în perioada Bisericii vechi nedespărţite.

A doua zi, la 12 octombrie, pelerinii au vizitat biserica din peşteră din satul Faidu – cel mai vechi din bisericile active din Ţara Bască. Apoi au vizitat complexele monahale din peşteră de lîngă satul Lano.
Apoi au vizitat complexul monahal peșteră în apropiere de satul de Lano.

Pelerinajul s-a încheiat cu o vizită la principala sfinţenie a regiunii Rioja – mănăstirea San Millan de la Kogolla.

Aici au urcat în peşteră unde timp de 40 de ani a slujit călugărul Emilian Mărturisitorul, care a murit în 574, la vârsta de 101 de ani.

Fotografii de la acest eveniment găsiţi pe blog.

Comentarii

Related Post

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *