Distincţii bisericeşti la mănăstirea Noul-Neamţ

Sâmbătă, 26 iulie 2014, când Biserica face pomenirea Soborului Sfântului Arhanghel Gavriil, la mănăstirea Noul Neamț din Chiţcani a avut loc un eveniment important legat de anul jubiliar al mănăstirii.

Ieromonahii Iosif și Nicodim (Pavlinciuc), frați ai mănăstirii, care își duc ascultarea eclezială în Franța, au fost decorați cu ordinul «Cuviosului Paisie Velicicovski» de gradul II.

Părintele stareț al mănăstirii, arhimandritul Paisie (Cecan) le-a înmânat această decorație în semn de recunoștință pentru aportul și sprijinul acordat la prăznuirea frumosului jubileu de 150 de ani.
Ordinele sub numerele 949 și 950 au fost iscălite de către IPS Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, în ziua hramului mănăstirii la 29 mai 2014.

Părinții ieromonahi au mulţumit călduros starețului și obștii monahale, făgăduind că și pe viitor vor susține toate activitățile desfășurate în mănăstire.

Tot în această zi mănăstirea a găzduit numeroși oaspeți din țară și de peste hotare, care au venit să participe la slujbele ei solemne și să se familarizeze cu activitatea ei spirituală și culturală.

destictii

Sursa : http://www.noul-neamt.ru/

Comentarii

Related Post

One thought on “Distincţii bisericeşti la mănăstirea Noul-Neamţ

Comments are closed.