Franţa: La capul Sfîntului Ioan Botezătorul în Amiens a fost săvîrşită Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie

Sîmbătă, 12 septembrie 2015, a doua zi de la marcarea sărbătorii Tăierea capului Sfîntului Ioan Botezătorul, comunitatea Eparhiei Corsunului din Amiens a sărbătorit ziua protectorului său ceresc — Sfîntul Prooroc Ioan Botezătorul.

Cu această ocazie, în partea stîngă a catedralei Maicii Domnului din Amiens a fost scoasă spre închinare talgerul aurit cu capul Sfîntului Ioan Botezătorul. Partea din faţă a capului Sfîntului prooroc se află mai mult de opt sute de ani (din a. 1206) în catedrala Arhiepiscopiei catolice din capitala Picardiei.

Sfînta Liturghie a fost prezidată de iereul Zinovii Gombessa, parohul comunităţii din Amiens. Împreună cu el au slujit protoiereul Dmitrii Sizonenco (Antverpen, Belgia), iereul Dmitrii Iaţun (Mehelen, Belgia), iereul Stahii Kolotvin (secretarul administrării instituţiilor de peste hotare a Patriarhiei Moscovei) iereul Ioann Dimitrov, ieomonahul Andrei Berega (Villeneuve-Saint-George, Patriarhia Română), iereul Daniil (or. Amiens, Patriarhia Română) protodiaconul Alexeii Sobolevm clerecul catedralei Svinților trei Ierarhi din Paris.

În timpul Sfîntei Liturghii răspunsurile la srtană au fost date de un cor de copii a bisericii Naşterii Domnului Hristos din or. Anteverpen (Belgia).

În jur de 400 de oameni, veniţi din diferite ţări, au avut posibilitatea să se închine şi atingă de mare sfinţenie după slujbă.

La sfîrşit toţi enorișii și pelerinii au fost invitaţi la agapa frăţească, organizată cu eforturile şi contribuţia comunităţii ortodoxe ruseşti din Amiens.

Fotografii de la acest eveniment vedţi pe siteul Eparhiei Corsunului.

Comentarii

Related Post