Franța : Slujba excepțională de duminică, 22 iunie la Biserica moldovenească a cuviosului Paisie din Paris

Dragi creștini, iubiţi fraţi si surori,

Vă aducem la cunoștință că în duminica din 22 iunie 2014, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica moldovenească a cuviosului Paisie din Paris va începe la ora 8.30, deoarece la ora 11.00 suntem invitați să vizităm parohia Sfîntului Petru (Saint Pierre de Chaillot, 28 rue de Chaillot, 75016).

Pe locul actualei biserici și a cartierului din jur, încă din secolul XI a existat un sat francez, biserica fiind o parohie rurală. Actuala biserică construită pe locul celei vechi a fost sfințită în anul 1938, chiar înainte de cel de-al doilea război mondial.

Comunitatea catolică a acestei parohii ne-a lăsat să slujim în localul bisericii Notre Dame de Liesse timp de 2 ani. Paraclisul acesta fiind instalat în clădirea școlii sportive «Nicolaite» va fi demolat in iulie anul curent. Parohia «Saint Pierre de Chaillot» precum și asociația sportivă «Nicolaite» are scopul ca în următorii doi ani să fie zidit un nou edificiu corespunzător cu regulule tehnice contemporane. Despre acesta reconstrucție comunitatea franceza ne-a înștiințat din start.

Vizita noastră este importantă și va reprezenta și un gest de mulțumire pentru ospitalitatea acestei comunități față de comunitatea moldovenească din Paris.

Să mulțumim Domnului pentru slujbele săvârșite la paraclisul Maicii Domnului «Bucuria tuturor scârbițolr» și să ne rugăm ca și pe viitor să ne trimită o oportunitate, un locaș de rugăciune.

Vă multumim la toți cei ce ne-ați susținut în acest timp. Domnul să vă răsplătească cu darurile Sale.

Vă asteptăm pe toți la această slujbă fără intârziere.

Cu drag ai voștri ieromonahul Iosif, protoiereul Igor și maica Valentina.

Comentarii

Related Post