(Foto) Spania: Comunitatea ortodoxă a Sf. Gheorghe din Valencia și-a marcat ziua hramului

Marți, 6 mai 2014, de sărbătoarea Sf. Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință, Comunitatea ortodoxă a Sf. Gheorghe din Valencia și-a marcat ziua hramului.

Cu această ocazie, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de episcopul Nestor al Corsunului, în catedrala catolică a arhiepiscopiei din Valencia în cinstea Adormirii Maicii Domnului, unde se păstrează mâna dreaptă (mâna și antebrațul drept) a Sf. Gheorghe, o parte a Sf. Cruci a Mântuitorului, la fel și ”Sf. Graal” – Sfântul Potir de la Cina cea de Taină, autenticitatea căruia a fost recunoscută de autoritățile oficiale de la Vatican.

Moaștele au fost puse pe altar înainte de începerea Sf. Liturghii Ortodoxe.

Împreună cu episcopul au slujit parohul comunității din Valencia, protoiereul Serghei Prosandeev, parohul comunității Nașterii Maicii Domnului din Torrevieja, protoiereul Iaroslav Dîbaci, clericul mitropoliei de Saransk, arhidiaconul Teofil (Bogoliubov) și diaconul Gheorghe Șeșco.

Episcopul Nestor i-a felicitat pe toși enoriașii, pelerinii și oaspeții veniți din Torrevieja și alte orașe ale Spaniei, cu ocazia Sfintelor sărbători de Paști și a hramului bisericii Sf. Gheorghe.

După Sf. Liturghie a fost săvârșită rugăciunea de slăvire a Sf. Gheorghe, după care fiecare a avut posibilitatea să se închine la sfintele moaște, la fel și la o parte din Sf. Cruce a Domnului, adusă în catedrala din Valencia din Constantinopol.

Episcopul, preoții și enoriașii au avut posibilitatea să cunoască exponatele muzeului catedralei din Valencia, dar și să viziteze o sală specială a catedralei, unde se păstrează Sf. Potir (fotografia de mai jos), considerat Potirul din Sion, în care Iisus Hristos a săvârșit prima Sf. Împărtășanie.

Fotografii de la acest eveniment găsiți pe siteul eparhiei Corsunului.

sf_potir   gal-2620745   gal-2620735

Comentarii

Related Post