(Foto) Franţa: Primul Festival de Filme Ortodoxe Ruseşti în Marseille s-a încheiat cu succes

În perioada 6 — 7 februarie 2015, a avut loc primul Festival de Filme Ortodoxe Ruseşti în Marceille, la sudul Franţei.

Timp de doză zile, locuitorii or. Marseille şi a împrejurimilor lui au vizionat 11 filme avînd conţinut ortodox şi spiritual în limba rusă. Toate filmele au fost pregătite cu subtitre şi explicaţii importante în franceză.

La începutul filmelor a fost făcută o mică prezentare de către Tatiana Gribkova, preşedinta Asociaţiei Anna de Kiev, ori de către oaspeşii prezenţi la festival.

La sfirstul fiecărui film, spectatorii au avut posibilitatea să discute cu unul din preoţii prezenţi: preotul Ioan Gotie, parohul bisericii Icoanei Maicii Domnului din Kazani din Marseille, preotul Alexei Gomonov si ieromonahul Iosiv Pavlinciuc, doctor în ştiinţe teologice şi secretarul eparhial pentru ocîrmuirea comunităţilor moldoveneşti din Paris.
Printre oaspeţii care au participat la festival sunt : Marina Alimpieva-Maevskaja, regizorul filmului «Pustia Nikandrova: a doua nastere», Vladimir Iakunin, Vice-Preşedintele fondului sfîntului Apostol Andrei, Daria Ţukanova, directorul Centrului de festivale Franţa-Rusia şi altii.

Fotografii de la acest eveniment realizate de Eugenia Palevici găsiţi în galeria foto.

Publicul francez a primit cu un entuziasm deosebit mesajul duhovnicesc al filmelor. În cadrul discuţiilor la finele festivalului au apărut mai multe propuneri de continuare şi de dezvoltare a acestui proiect.

Comentarii

Related Post