Spania: Biserica Bunei Vestiri a Maicii Domnului din Barcelona și-a marcat ziua hramului

Pe 7 aprilie 2013, a treia săptămână din Marele Post, cu ocazia hramului bisericii Maicii Domnului din Barcelona, Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare a fost săvârșită de episcopul Nestor al Corsunului.   

În seara zilei de 6 aprilie, în ajun de sărbătoare, PS Nestor s-a rugat în timpul Privegherii de toată noaptea,  săvârșită de responsabilul bisericii egumenul Serafim (Pavlov), și a efectuat ritualul scoaterii Sfintei și de Viață Dătătoare Cruci spre închinare.

Pe 7 aprilie, sărbătoarea Bunei Vestiri a Maicii Domnului, episcopul Nestor a săvârșit Sfânta Liturghie a Sf. Vasile cel Mare în biserica Bunei Vestiri a Maicii Domnului din Barcelona.

Împreună cu episcopul au slujit responsabilul bisericii egumenul Serafim (Pavlov), arhimandritul Avenir (Biserica Ortodoxă Bulgară), iereu Gheorghii Pinico, iereul Vasilii Stopureac, protodiaconul Alexei Sobolev și diaconul Victor Dorofeev.

La Sf. Liturghie a fost prezent Consulul General al Federației Ruse în Barcelona Iu. N. Klimenko.

După Sf. Liturghie episcopul Nestor i-a felicitat pe toți, cler, enoriași și oaspeți ai bisericii, cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri a Maicii Domnului și a explicat în ce constă sensul de a fi creștin ortodox.

Apoi episcopul a adus în dar parohiei, cu ocazia hramului său, o pânză brodată pentru pupitru cu imaginea sfintelor femei mironosițe.

Sărbătoarea a continuat la o trapeză comună, în cadrul căreia episcopul a comunicat cu turma sa catalană.

Fotografii de la acest eveniment găsiți pe siteul eparhiei Corsunului și pe siteul parohiei Bunei Vestiri

Comentarii

Articole similare