Secretariatul

clamartDragi fraţi şi surori,

Pe parcursul anilor moldovenii aflaţi la studii, muncă sau cu traiul în diferite ţări europene, au căutat alinare pentru suflet în jurul bisericilor ortodoxe existente. În unele localităţi însă, unde acestea lipseau, la iniţiativa lor au fost constituite comunităţi ortodoxe ale moldovenilor din regiune. Astfel ei au posibilitatea de a se ruga pentru cei de-acasă şi cei dragi, au bucuria de a întâlni conaţionali şi a se ajuta reciproc.

Cu scopul de a avea un centru administrativ al parohiilor şi comunităţilor ortodoxe moldoveneşti, a fost constituit Secretariatul acestor comunităţi, cu sediul la Paris.

Secretariatul activează cu binecuvântarea PS Nestor, fost episcop de Corsun și actualul arhiepiscop de Madrid și Lisabona, Patriarhia Moscovei, şi reprezintă toate comunităţile ortodoxe moldoveneşti din Principatul Andora, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Regatul Spaniei, Italia, Principatul Lichtchenstein, Marele Ducat al Luxemburgului, Monaco, Regatul Țărilor de Jos, Republica Portugheză, Republica Franceză și Confederația Elvețiană.

Pentru mai multe informaţii scrieți-ne la: [email protected]

Responsabil și persoană de contact:

ieromonahul Iosif Pavlinciuc: + 33 6 48 12 07 68